Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Ένα καλό γατόδεντρο κάνει μια γάτα ευτυχισμένη

Μια γάτα αποτελεί ένα υπέροχο κατοικίδιο για ενήλικες και παιδιά. Είναι ήσυχο για το σπίτι και διασκεδαστικό να το βλέπετε να τρέχει μέσα σε αυτό.

Ωστόσο, εάν έχετε αποφασίσει ότι θα πάρετε ένα κατοικίδιο ζώο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε. Ένα από αυτά είναι, πώς να το κρατήσετε χαρούμενο και απασχολημένο. Και ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια ευτυχισμένη γάτα είναι να του παρέχετε ένα γατόδεντρο.

Το γατόδεντρο είναι κάτι με οποίο μπορεί να παίξει. Οι γάτες είναι φυσικοί ορειβάτες. Εάν έχετε συναντήσει έξω, θα έχετε παρατηρήσει κάποιες να ανεβαίνουν σε ένα δέντρο και, θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα μπορούν να ανέβουν. Οι γάτες αγαπούν απλά να σκαρφαλώνουν σε δέντρα, και φυσικά εάν είναι γάτα εξωτερικού χώρου και υπάρχουν δέντρα γύρω, τότε μπορεί να το κάνει με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση. Αλλά αν το κατοικίδιο σας είναι γάτα σπιτιού, τότε σίγουρα δεν υπάρχουν δέντρα για να ανέβει, εκτός εάν αγοράσετε ένα γατόδεντρο.

Ένα δέντρο γάτας είναι απλώς ένας τρόπος να του παρέχει ένα τεχνητό δέντρο για να ανέβει. Είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχουν πολλά είδη γωνιών για να το εξερευνήσει και θα ανακαλύψει πολλούς τρόπους για να ανέβει. Ένα δέντρο γάτας είναι μια παράξενη κατασκευή, αλλά οι γάτες το αγαπούν και εκπληρώνουν το φυσικό τους ένστικτο, να αναρριχηθούν.

Ένα από τα άλλα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε εάν έχετε αποφασίσει να πάρετε μια γάτα για κατοικίδιο, είναι να του δώσετε κάτι να χαράξει. Οι γάτες λατρεύουν το ξύσιμο και πρέπει να το κάνουν για να κρατήσουν τα νύχια τους αιχμηρά. Μπορεί να μην θέλετε να έχει αιχμηρά νύχια, αλλά θα το κάνει ούτως ή άλλως, και αν δεν του δώσετε κάτι να γρατσουνίσει, τότε θα ξύσει τα πόδια του αγαπημένου σας επίπλου και πολλά άλλα έπιπλα επίσης.

Ωστόσο, δεν εξοικειώνονται όλες οι γάτες αμέσως με το γατόδεντρο τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να οδηγήσετε τη γάτα στο δέντρο και να την ενθαρρύνετε να το χρησιμοποιήσει. Για να το κάνετε, δοκιμάστε να παίξετε με τη γάτα στο δέντρο, ίσως με μερικά παιχνίδια. Μπορείτε να κρεμάσετε τα παιχνίδια της γάτας από τα κλαδιά του δέντρου για να της δώσετε κάτι να εξερευνήσει. Μπορείτε επίσης να αφήσετε μια μικρή λιχουδιά στο δέντρο για να την προσελκύσετε να έρθει εκεί.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια γάτα αποτελεί ένα υπέροχο κατοικίδιο ζώο, αρκεί να κάνετε μερικά απλά βήματα για να βεβαιωθείτε ότι είναι μια ευτυχισμένη και καλά προσαρμοσμένη γάτα. Παρέχοντας σε αυτή ένα δέντρο γάτας να είστε βέβαιος ότι θα έχετε μια ευτυχισμένη γάτα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας