Ερίζουν για τα μάτια της Άντζελας που όμως είναι γαλάζια

Ερίζουν για τα μάτια της Άντζελας που όμως είναι γαλάζια

Πρόσωπο των ημερών είναι η Βουλιαγμενιώτισα Άντζελα Γκερέκου, μετά την απόφασή της να πολιτευτεί στις προσεχείς εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία, εγκαταλείποντας το ΠΑΣΟΚ.

Εξοργισμένος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έστειλε σε όλο τον Τύπο για δεύτερη φορά την επιστολή που συνέταξε η βουλευτής Κέρκυρας στις 5 Ιανουαρίου, όπου δήλωνε ότι “δε θα μπορούσα παρά να συνεχίσω όπως ακριβώς ξεκίνησα αυτή τη διαδρομή, ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα”. Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι η δήλωση αυτή έγινε μόνο και μόνο για να τονιστεί από τη Χαριλάου Τρικούπη η επιλογή της ανάμεσα σε Παναδρέου και Βενιζέλο.

Κατόπιν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δημοσιοποίησε προσωπική του επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά:

Δεν περίμενα ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνέπραττε σε μία τόσο ανήθικη και αντιαισθητική πολιτική πράξη όπως αυτή της κας Γκερέκου στην Κέρκυρα. Σ΄ ένα νησί του πολιτισμού και της ευπρέπειας. Κρίμα.

Η ίδια η βουλευτίνα πάντως ανέλυσε την επιλογή της μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Real και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελατόλλα.

Όπως είπε, “ο πιο δύσκολος δρόμος είναι ο δρόμος της αλήθειας”. Και εξήγησε ότι βρέθηκε “σε ένα σταυροδρόμι”: “Ή να γίνω διαιτητής σε έναν αλληλοσπαραγμό, σε έναν εμφύλιο κομματικό εις βάρος της Κέρκυρας και των Ιονίων ή να κάνω μια καινούργια αρχή μια επιλογή που σήμερα είναι απαραίτητη”.

Δεχόμενη βροχή ερωτημάτων, απάντησε ότι “έκτακτες συνθήκες επιβάλλουν έκτακτες επιλογές για τη χώρα ολόκληρη”, τονίζοντας ότι “ο εσωκομματικός εμφύλιος θα μας ξόδευε όλο μας το χρόνο για να διαχειριστούμε έναν αλληλοσπαραγμό”. Και υπογράμμισε ότι για εκείνη το διακύβευμα των εκλογών είναι “να πείσουμε τον κόσμο πώς θα παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη”.

Η αλήθεια είναι ότι για ένα ΠΑΣΟΚ που βρέθηκε σε δύο κυβερνήσεις συνεργασίας (Παπαδήμος – Σαμαράς), σε πλαϊνές καρέκλες του υπουργικού συμβουλίου με τα στελέχη της ΝΔ, δύσκολα μιλά κανείς για χάσμα μεταξύ των δύο κομμάτων.

Δύσκολα επίσης μπορεί να διακρίνει διαφορετικές πολιτικές γραμμές στο μέχρι σήμερα ενιαίο κυβερνητικό στρατόπεδο στο τρέχον σκηνικό της πόλωσης.

Για έναν άνθρωπο που αισθάνεται ότι μπορεί να προσφέρει στον τόπο του, σε ένα πολιτικό σκηνικό όπου οι ιδεολογικές γραμμές έχουν ρευστοποιηθεί, δεν είναι ανεξήγητη η στάση της Άντζελας Γκερέκου.