60 σφαίρες καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη

Με 60 σφαίρες από καλάσνικοφ «γάζωσαν» την οικία του Γερμανού πρέσβη, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, οι δράστες της νυχτερινής επίθεσης.Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, περισυνέλεξαν από το σημείο 60 κάλυκες των 7,62 χιλιοστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για εξέταση και βαλλιστική έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ασχολούνται με την υπόθεση, λόγω του μεγάλου αριθμού των σφαιρών, εκτιμούν οτι οι δράστες της επίθεσης χρησιμοποίησαν δύο καλάσνικοφ, ή άλλαξαν γεμιστήρα. Αυτό θα διευκρινιστεί από την έρευνα στην Εγκληματολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα, τα οποία προσέγγισαν την οικία του Γερμανού πρέσβη, περνώντας μέσα από την πυλωτή πολυκατοικίας επι της οδού Χίου και βγήκαν ακριβώς απέναντι από το σπίτι, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Από το σημείο αυτό, «γάζωσαν» την κατοικία, χωρίς να πυροβολήσουν τον αστυνομικό φρουρό, που ήταν μέσα στο φυλάκιο, έξω απο το σπίτι και είδε όλη την σκηνή, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει.

tspg

Όλες οι σφαίρες χτύπησαν το σπίτι του πρέσβη στον τοίχο και στην εξωτερική είσοδο, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, ή σοβαρές ζημιές. Οι δράστες μετά την επίθεση διέφυγαν πιθανόν με μοτοσικλέτες, προς την οδό Αποστολοπούλου. Από τα έξι άτομα που προσήχθησαν αργότερα από την περιοχή, δεν έχει προκύψει κάτι μέχρι στιγμής.

Με αφορμή την ένοπλη επίθεση, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι το μόνο για το οποίο δεν νοιάζονται οι τρομοκράτες είναι η Ελλάδα. Στην υπόθεση θα χυθεί φως, επισήμανε ο κ. Σαμαράς σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την καγκελάριο Μέρκελ. Την απόλυτη καταδίκη του για το συμβάν εξέφρασε στον Γερμανό πρέσβη, ο Ευ. Βενιζέλος. «Δεν θα επιτευχθεί η διατάραξη των στενών και φιλικών σχέσεων των δύο χωρών μας» τόνισε ο Γερμανός πρέσβης. «Τίποτε δεν μπορεί να χαλάσει τις καλές σχέσεις των δύο χωρών» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι προσαγωγές υπόπτων, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Πληροφορίες: ΑΠΕ