Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επικαιρότητα

Ο Γιάννης Γκιόκας στη Βουλή στη θέση της Ελένης Γερασιμίδου

Την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα πριν καν ορκιστεί υπέβαλε η Ελένη Γερασιμίδου.

Η δημοφιλής ηθοποιός εξελέγη πρώτη στο ψηφοδέλτιο Ανατολικής Αττικής του ΚΚΕ με πάνω από 4.000 σταυρούς, ωστόσο όπως η ίδια δήλωσε επέλεξε να παραιτηθεί.

Με ανακοίνωσή της ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους της εκλογικής περιφέρειας και διευκρίνισε:

“Ως γνωστόν οι αυξημένες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις στο θέατρο, αλλά και η ιδιότητα της εκλεγμένης περιφερειακής συμβούλου Ανατολικής Αττικής, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο να ανταποκριθώ με την επάρκεια που θα ήθελα, αλλά και που απαιτείται, στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα. Γι’ αυτόν τον λόγο επιλέγω να παραιτηθώ από βουλευτής και να παραδώσω την έδρα στον Γιάννη Γκιόκα, ο οποίος έχει αποδείξει ότι με επάρκεια και αποτελεσματικότητα μπορεί να ανταποκριθεί στο καθήκον αυτό”.

Έτσι η έδρα του ΚΚΕ στην Ανατολική Αττική περιέρχεται στον Γιάννη Γκιόκα, που είναι δικηγόρος και κομματικό στέλεχος από τα φοιτητικά του χρόνια.

Ο Γιάννης Γκιόκας ήταν όπως σε αυτές τις εκλογές πρώτος επιλαχών και κατά την πρώτη του συμμετοχή σε ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ το 2007, όταν ο εκλεγμένος βουλευτής του κόμματος Δήμος Κουμπούρης παραιτήθηκε – όπως η Ελένη Γερασιμίδου – για να καταλάβει την έδρα το νεαρότερο στέλεχος. Βέβαια τότε (ίσως και με μεγαλύτερη ειλικρίνεια) ο παραιτηθείς δήλωσε ότι η κίνησή του οφειλόταν στο “συλλογικό καταμερισμό στα πλαίσια της δουλειάς του κόμματος και των αναγκών που προκύπτουν από αυτή”.

Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement