Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλα

“Γιαπί” ή “κούκλα” το 2ο Νηπιαγωγείο Βούλας;

Διαδικτυακή αντιπαράθεση μεταξύ Διεύθυνσης του 2ου Νηπιαγωγείου Βούλας και Δήμου ξέσπασε με αφορμή τις εργασίες συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου.

Όπως κατήγγειλε η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, Παναγιώτα Αντώνιοζα, από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα συνεργεία του εργολάβου που εκτέλεσαν εργασίες στο σχολείο άφησαν τρεις φορές το σχολείο “γιαπί”.

Η εκπαιδευτικός που έχει την ευθύνη για 45 νήπια ηλικίας 4 και 5 ετών δημοσίευσε και φωτογραφικό υλικό για να τεκμηριώσει την καταγγελία της.

Αναπάντητες έμειναν οι επανειλημμένες εκκλήσεις της διεύθυνσης να μεριμνήσει ο Δήμος για την καθαριότητα του σχολείου μετά τις κατασκευαστικές εργασίες που αφήνουν μπάζα, σκόνες και ακατάστατες τάξεις. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την καθαριότητα των τάξεων να αναλάβει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου που προσέλαβε με δικά του έξοδα συνεργείο καθαριότητας.

Στην απάντησή του εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Νίκος Βάσης, υποστήριξε ότι οι εργασίες έγιναν “δίχως να διαταράξουμε τη λειτουργία των σχολείων και χωρίς να δημιουργήσουμε το παραμικρό πρόβλημα”.

Επιπλέον, πέρασε στην αντεπίθεση καλώντας τη διευθύντρια του Νηπιαγωγείου να ασχολείται “περισσότερο με το εκπαιδευτικό της έργο” και όχι να κάνει αντιπολίτευση.

Στον ψηφιακό διάλογο παρενέβη και η Δώρα Τριάντη, πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, χαρακτηρίζοντας τις καταγγελίες της εκπαιδευτικού “κακόβουλα σχόλια”.

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το σχετικό διάλογο και …τα συμπεράσματα δικά σας:


Το 2ο Νηπιαγωγείο Βούλας στο οποίο είμαι προϊσταμενη βρίσκεται υπό ενεργειακή αναβάθμιση. Καμμιά εργασία δεν πραγματοποιήθηκε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω capital control.

12360091_1708462642724016_5593480298976948046_n1. Τον Σεπτέμβριο παραλάβαμε ένα σχολείο κυριολεκτικά “γιαπί”. Ο τότε Σύλλογος Γονέων πλήρωσε εξωτερική καθαρίστρια η οποία μαζί με το εκπαιδευτικό προσωπικό καθάρισε το σχολείο. Ο “Δήμος” πάρα τις συνεχόμενες πιέσεις που ασκήσαμε ουδέποτε έστειλε συνεργείο για να καθαριστεί το σχολείο.

2. Κατά την διάρκεια της χρονιάς ξεκίνησαν οι επισκευές, ενώ το νηπιαγωγείο λειτουργούσε φιλοξενώντας 45 νήπια ηλικίας 4-5. Κι ενώ συνεργεία και νήπια συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο ο “Δήμος” εξακολουθεί να αγνοεί τις συνεχόμενες εκκλήσεις μας για συνεργεία καθαρισμού στο χώρο του σχολείου. Για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Σύλλογος Γονέων καλείται να πληρώσει εξωτερική καθαρίστρια να μαζέψει το σχολείο.

3. Κι ενώ το νηπιαγωγείο έχει καθαριστεί …ξεκινάει η αντικατάσταση κουφωμάτων. Το σχολείο γκρεμίζεται και οι ιθύνοντες για άλλη μια φορά μας παραδίδουν ένα σχολείο “γιαπί”.

Αυτή την φορά δε, ξεπερνούν κάθε όριο καθώς ισχυρίζονται πως το σχολείο καθαρίστηκε και είναι έτοιμο προς χρήση.12366340_1708462796057334_346463919652396334_n

Ρωτάω λοιπόν τον Δήμαρχο Κο Γρηγόρη Κωνσταντελο, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας και οποιονδήποτε άλλο ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση: “Εσείς θα φερνατε τα παιδιά σας σε αυτό το σχολείο να κάνουν μάθημα”;

Παναγιώτα Αντώνιοζα


ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ΚΑΘΕ ΘΕΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Κυρία Προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Βούλας, μετά την από 10-12-2015 καταγγελία σας, έχω να σας προτείνω να διαβάσετε στο πρώτο βιβλίο της Πολιτείας του Πλάτωνα, τη συνομιλία του Κέφαλου με τον Σωκράτη, όπου του λέει ο πρώτος για τους “κακότροπους γέροντες φίλους του” που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα ερωτικά.

Εσάς το μόνο που σας ενδιαφέρει όπου και αν βρεθείτε, είναι να κατηγορείτε το Δήμαρχο της πόλης μας, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας και την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, ότι το σχολείο σας έγινε γιαπί, αντί να συνεργαστείτε μαζί τους και να λύσετε όποια προβλήματα προέκυπταν, όπως έκαναν και οι Διευθυντές των άλλων τριών σχολείων που ήταν στο ίδιο πρόγραμμα, ενώ εσείς επιλέξατε το δρόμο της αντιπαράθεσης. Γιατί;

Γιατί τόλμησαν να συντηρήσουν τα σχολεία του Δήμου δίχως την άδειά σας;

Τόλμησαν να επισκευάσουν τις οροφές των αιθουσών του σχολείου σας όπου κρεμόντουσαν οι σοβάδες πάνω από τα κεφάλια των παιδιών;

Τόλμησαν να αντικαταστήσουν τα παράθυρα παλαιάς τεχνολογίας και να βάλουν καινούρια;

Τόλμησαν να αντικαταστήσουν τα φωτιστικά σώματα και να βάλουν καινούρια;

Τόλμησαν να κάνουν θερμομόνωση στην ταράτσα;

Γιατί τόλμησαν να συνδέσουν το σχολείο με φυσικό αέριο για να ζεσταίνονται τα παιδιά;

Γιατί τόλμησαν να φτιάξουν καινούργια πιστοποιημένη παιδική χαρά με δάπεδα ασφαλείας;

Γιατί τόλμησαν να αντικαταστήσουν τις πόρτες του σχολείου σας και ακόμα περισσότερο γιατί τόλμησαν να βρουν στέγη στο 6ο Νηπιαγωγείο που μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 στεγαζόταν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου σας;

Όλες οι εργασίες που αφορούσαν την εργολαβία συντήρησης των σχολείων του Δήμου όπως γνωρίζετε έγιναν το Καλοκαίρι. Οι εργασίες όμως του προγράμματος Εξοικονομώ που ήταν προγραμματισμένες από το Δήμο να γίνουν από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο 2015, (πρόγραμμα για το οποίο ο ίδιος ο Δήμαρχός μας έδωσε μάχη για να μην απενταχθεί το Σεπτέμβριο του 2014), δεν έγιναν, με ευθύνη της πολιτείας και όχι του Δήμου, γιατί η Τράπεζα Ελλάδος όπως γνωρίζετε κλείδωσε το Πρόγραμμα τον Ιούνιο λόγω του capital control και άνοιξε ξανά στις 30 Σεπτεμβρίου 2015.

Παρ’όλα αυτά, εμείς όμως καταφέραμε να ολοκληρώσαμε τις εργασίες του προγράμματος αυτού και στα τέσσερα σχολεία της πόλης μας, δίχως να διαταράξουμε τη λειτουργία των σχολείων και χωρίς να δημιουργήσουμε το παραμικρό πρόβλημα.

Επίσης όπως γνωρίζετε τα συνεργεία εργάζονταν τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα και μετά το πέρας των εργασιών τα σχολεία καθαρίζονταν από το Δήμο και από την καθαρίστρια του σχολείου που πληρώνει ο Δήμος .

Επειδή όμως αυτές οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν, οι μαθητές έχουν ένα ασφαλές σχολείο, ζεστό, καθαρό και ό-μορφο και οι γονείς το είδαν, εσείς όμως που δεν είδατε γιατί δε θέλατε να γίνει τίποτα, δεν μπορέσατε ποτέ να μας το συγχωρέσετε αυτό και ξεκίνησε ο πόλεμος, στην αρχή από τα τσιράκια σας και αφού δεν μπορέσατε να σταματήσετε το έργο, ρίξατε τη μάσκα σας και βγήκατε η ίδια να μας καταγγείλετε.

Σας ενημερώνω λοιπόν ότι εμείς θα συνεχίσουμε έτσι και στο επόμενο διάστημα γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και η δημοτική αρχή μόνο ευχαριστήριες επιστολές παίρνει από παντού.

Καλό λοιπόν είναι να ασχοληθείτε περισσότερο με το εκπαιδευτικό σας έργο και το ρόλο της αντιπολίτευσης αφήστε τον σε αυτούς που έχουν εκλεγεί γι αυτό.

Σας ευχαριστώ γι’ αυτό που κάνατε, γιατί μέσα από τις ανακριβείς «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ» σας, αναδείξατε το έργο που με τόσο κόπο και επιμονή ο Δήμος πραγματοποίησε.

[…]

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας
Βάσης Νικόλαος


Για να απαντήσω στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κο Νίκο Βάσση

1) Όταν η προϊσταμένη ενός Νηπιαγωγείου επιδιώκει το καλύτερο για το σχολείο της δεν πολιτεύεται, διεκδικεί!

2) Όταν μια δημοτική αρχή φέρνει εις πέρας ένα έργο ΕΣΠΑ που έχει ήδη τρέξει από την απερχόμενη Δημοτική δεν απαιτεί ευχαριστήριες επιστολές και λόγους επειδή απλά έκανε αυτό για το οποίο ψηφίστηκε από τους πολίτες του Δήμου της. Να σας θυμίσω πως το έργο υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος “Εξοικονομώ” και όχι με χρήματα που προήλθαν από προσωπική σας χορηγία. Οπότε συγχωρέστε με που δεν σας ευχαριστώ για το αυτονόητο!

3) Οι γονείς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δεν αποτελούν “Τσιράκια” της προϊσταμένης, λειτουργούν αυτόνομα σύμφωνα με την κρίση τους και το συμφέρον των παιδιών τους.

4) Η καθαρίστρια που καθάρισε το σχολείο και ισχυρίζεστε πως πληρώνεται από τον Δήμο παίρνει το συγκλονιστικο ποσό των 160€ τον μήνα. Ποιος λέτε να προσαύξησε το ποσό αυτό προκειμένου να καθαριστεί το σχολείο; Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, τα αποκαλούμενα από εσάς Τσιράκια μου.

5) Και τέλος, πριν σχολιάσετε μια κατάσταση και επιτεθείτε στην Σχολική κοινότητα της περιοχής σας μήπως να είχατε περάσει πρώτα από το σχολείο για το οποίο γίνεται τόσος λόγος να βλέπατε με τα μάτια σας την κατάσταση που παραλάβαμε το 2ο νηπιαγωγείο Βούλας από τα συνεργεία που το αναβάθμισαν ενεργειακά.

6) Όσο για το αν κάνω ή όχι την δουλειά μου και αν ασχολούμαι με το εκπαιδευτικό μου έργο, αυτό είναι στην κρίση των παιδιών, των γονιών τους και της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και όχι στη δική σας.

Παναγιώτα Αντώνιοζα


 

Αν και έχω επιλέξει να μην απαντώ σε σχόλια αλλά να αφήνω τις πράξεις να μιλούν (άλλωστε είναι πιό ηχηρές από τα λόγια), αυτή τη φορά θα κάνω μια εξαίρεση, αφού ο πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας του Δήμου μας πήρε θέση, συντάσσομαι μαζί του.

Ένα χρόνο τώρα, μετά από πολλή δουλειά, επίμονες προσπάθειες και διάθεση γιά κάθε τι δημιουργικό ,εξομαλύναμε εμπόδια, αμβλύναμε αντιπαραθέσεις και φθάσαμε στο σημείο, ταξινομώντας τις ανάγκες των σχολείων μας, να τις καλύψουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τόσο σε επίπεδο επισκευών και συντήρησης, όσο και στις προμήθεις πετελαίου, φυσικού αερίου, πρόσληψη καθαριστριών, υλικά καθαρισμού, φάρμακα, κλιματιστικά, φωτοτυπικά και κάθε τι που χρειάζονται τα σχολειά μας, έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Με έκπληξη διάβασα να αναφέρονται στη Σχολική Επιτροπή, όταν με όλα τα σχολεία και τους συλλόγους γονέων έχουμε πολύ καλή συνεργασία και κυρίως αποτεσματική.

Θα συνεχίσουμε λοιπόν να κάνουμε αυτό που θεωρούμε καλό και ωφέλιμο για τα σχολειά μας, αντιπαρερχόμενοι τα κακόβουλα σχόλια γιατί όπως έλεγε και ο Πυθαγόρας “Ο κόσμος είναι κακός κριτής, κάθε καλού πράγματος”.

Οσο για την ενόχληση που δημιουργήθηκε στο σχολείο κατά την εκτέλεση του έργου “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ”, ας θυμηθείτε τις ταμπέλες που υπήρχαν, όταν γίνονταν μεγάλα έργα στους δρόμους και έγραφαν “Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ”.

Η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής
Δώρα Τριάντη

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement