Γιατί δεν είναι απλά ένας σκύλος

Γιατί δεν είναι απλά ένας σκύλος

Δεν ξέρω αν τα σκυλιά είναι ο σύνδεσμος μας για τον παράδεισο, όπως λένε. Αυτό που ξέρω, μετά από περίπου 20 χρόνια συμβίωσης μαζί τους, είναι πως είναι πράγματι τα πιο αγνά και καλόκαρδα πλάσματα, όπως άλλωστε όλα τα ζώα.

Βλέπω τη μικρή μου σκυλίτσα, τη Μπου και σκέφτομαι πως δεν είναι απλά ένας σκύλος.

Όχι, δεν είναι απλά ένας σκύλος που θα έχω δεμένο έξω, στο κρύο, για να λέω ότι έχω σκύλο.

Όχι, δεν είναι απλά ένας σκύλος που του πετάω λίγο φαγητό και λέω ότι έχω σκύλο, για να παίζουν τα παιδιά μου ή τα ανήψια μου.

Όχι, δεν είναι απλά ένας σκύλος που δεν πρέπει να δένομαι, γιατί κάποια στιγμή θα πεθάνει – όπως συμβουλεύουν διάφοροι. Αυτός ο σκύλος δεν νιώθει καλά όταν εγώ είμαι στεναχωρημένη.

Την επόμενη φορά που κάποιος θα την πει “καημένη” επειδή δεν ακούει, ας δει το βίντεο κ την μεγάλη ψυχάρα της!!! Μπλουμ!

Δημοσιεύτηκε από Boo, το μπαρΜΠΟΥνι στις Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2014

 

Όχι, δεν είναι απλά ένας σκύλος όταν γυρνάω σπίτι και η χαρά που δείχνει με κάνει να νιώθω ότι έλειπα τουλάχιστον 20 ημέρες.

Όχι, δεν είναι απλά ένας σκύλος που μπορεί να είναι κουφός και κάποιοι να την χαρακτηρίζουν ”καημένη” ενώ εκείνη γυρνά, με κοιτά πονηρά και συνεννοούμαστε για το αν θέλει να φάει, να πάει βόλτα ή απλά να την πάρω αγκαλιά.

Όχι, δεν είναι απλά ένας σκύλος όταν το μόνο που μου προσφέρει είναι αγάπη και ποτέ μίσος, προδοσία, κακία, κλεψιά ή οποιαδήποτε άλλη ”αρετή” των δίποδων.

Όχι, δεν είναι απλά ένας σκύλος που μας προσφέρει απλόχερα ενώ εμείς, οι άνθρωποι τον εκμεταλλευόμαστε, τον εγκαταλείπουμε, τον βάζουμε να γεννά και πουλάμε άρρωστα κουτάβια και πολλά ακόμα.

Όχι, δεν είναι απλά ένας σκύλος όταν νιώθω ότι μέσα από τη συμβίωση μαζί της γίνομαι καλύτερος άνθρωπος.

boo2

Γιατί; Γιατί δεν εστιάζει στο πρόβλημα της, δεν διστάζει, είναι θαρραλέα, δεν την νοιάζει τι λένε γι αυτήν, δεν εκδικείται κανέναν και δεν νιώθει αυτολύπηση, είναι πάντα χαρούμενη και αισιόδοξη. Όπως άλλωστε όλα τα σκυλιά που είχα. Και λυπάμαι πραγματικά κάποιους ανθρώπους που δεν έχουν γνωρίσει αυτή τη χαρά.

Μπορεί τα ζώα να έχουν κάποια από τα ελαττώματα των ανθρώπων.

Μακάρι να είχαμε όλοι οι άνθρωποι λίγες από τις αρετές των ζώων.

Για όλους τους σκύλους που μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους, για όλες τις Μπου, τη Τζίλντα, τη Λολίτα, τον Ρόκυ, τον Ρας και πολλά αδεσποτάκια που δείχνουν ευγνωμοσύνη.