Μια γιορτή θεάτρου στο 2ο Γυμνάσιο Βούλας

Μια γιορτή θεάτρου στο 2ο Γυμνάσιο Βούλας

Στο “σπίτι” της, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Βούλας, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Θεατρική Ομάδα Μαθητών και Αποφοίτων του σχολείου.

Ήταν μια γιορτή θεάτρου, για την οποία πραγματοποιήθηκαν πολλές ώρες πρόβας και επενδύθηκαν μεγάλες δόσεις δημιουργικότητας από τα παιδιά αλλά και τους συντελεστές της ομάδας.

Η παρουσία εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Νίκου Βάση, αλλά και της προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μίμας Νικηφοράκη, σηματοδοτεί όπως φαίνεται και την αποκατάσταση της ηρεμίας στις σχέσεις της ομάδας με τη δημοτική διοίκηση, που είχε κοστίσει στα παιδιά την ίδια τη στέγη για τις πρόβες τους [περισσότερα εδώ].

Από τη θεατρική αυτή βραδιά, κατά τη διάρκεια της οποίας πέρασαν από τη σκηνή δεκάδες έφηβοι, κατάλαβε και ο πλέον ανυποψίαστος θεατής, ότι στη μικρή αυτή αίθουσα εκδηλώσεων με την ευρύχωρη σκηνή οι …μούσες έχουν την τιμητική τους.

Με σκηνοθεσία των ίδιων των παιδιών, παρουσιάστηκαν δύο μεμονωμένες σκηνές, σαν θεατρικοί πειραματισμοί, από δύο γνωστές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, την κωμωδία “Ωραία του κουρέα” και την κλασική δραματική “Στέλλα“.

Μικρά δραματικά διαμάντια που φανέρωσαν το πολύπλευρο ταλέντο των μαθητών και των αποφοίτων της ομάδας αλλά και την αγάπη τους για την τέχνη.

Παράλληλα, οι θεατές απόλαυσαν μία πολύ δυνατή σκηνή από το νέο έργο που ανεβάζει η Ομάδα, τον “Προμηθέα Δεσμώτη”, όπου η Αντιγόνη Μακρή καθήλωσε με την ερμηνεία της Ιούς.

Ήταν θέατρο, όχι μια σχολική παράσταση.

theatriko-pita

Από αριστερά: Μίμα Νικηφοράκη, Νίκος Βάσης, Θανάσης Παπαδημητρίου (τ. Διευθυντής 2ου Γυμνασίου Βούλας) και Δέσποινα Φραγκεδάκη (σκηνοθέτις)