Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλιαγμενη

Γκρεμίστε τα αυθαίρετα στη Λίμνη Βουλιαγμένης!

Το θέμα των περιβαλλοντικών και πολεοδομικών αυθαιρεσιών εντός της Λίμνης Βουλιαγμένης παρουσίασε εκπομπή του ραδιοσταθμού “Στο Κόκκινο” 105,5FM.

Στο ειδησεογραφικό μαγκαζίνο του σταθμού, που παρουσίασαν την Πέμπτη 29 Απριλίου 2016 η Τζούλη Τσίγκα και ο Κώστας Σαββόπουλος, μίλησε ο Γιώργος Λαουτάρης, παρουσιάζοντας την πρόσφατη απόφαση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, που καλούν την Πολεοδομία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να ανακαλέσει πρόσφατη “τακτοποίηση” αυθαιρέτων κτισμάτων εντός του προστατευτέου χώρου της Λίμνης.

Πρόκειται για κτίσματα έκτασης περίπου 865 τετραγωνικών μέτρων που θα έπρεπε να είχαν κατεδαφιστεί, σύμφωνα με το ΦΕΚ 51Δ/2003, μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2005, δηλαδή 11 χρόνια πριν!

Από τότε μέχρι σήμερα η αυθαιρεσία έχει μονιμοποιηθεί, με τη σιωπηλή στήριξη ή απάθεια της δημοτικής αρχής.

Το ζήτημα έλαβε ευρύτερη δημοσιότητα ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από δημοσιεύσεις στις εφημερίδες Καθημερινή και Αυγή.

Τόσο οι Επιθεωρητές του Υπουργείου Περιβάλλοντος όσο και τα μέσα ενημέρωσης κινητοποιήθηκαν μετά από εμπεριστατωμένες καταγγελίες της Κίνησης Πολιτών Βουλιαγμένης (αναλυτικά εδώ).

Το σχετικό απόσπασμα από τη ραδιοφωνική εκπομπή του “Στο Κόκκινο”:

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement