Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Τμήμα εκλογικών ηθών θυμίζει το προεκλογικό σποτ του Γκλέτσου

Φυσικά και έχει αρχηγικό χαρακτήρα το προεκλογικό σποτ Τελείας, του νεότερου κόμματος που συμμετέχει στις φετινές εκλογές, αφού ιδρύθηκε μόλις πριν λίγες εβδομάδες. Πρωταγωνιστής, πρόεδρος και θιασάρχης -ποιος άλλος;- ο Απόστολος Γκλέτσος. Όρθιος, σε ένα φόντο με το έμβλημα του κόμματος, αναλαμβάνει μέσα σε δύο μόνο λεπτά να μας παρουσιάσει τις πολιτικές θέσεις της Τελείας. Στην άκρη της οθόνης εμφανίζεται μια τηλεοπτική οθόνη με εικόνες στις οποίες επίσης πρωταγωνιστεί ο Απ. Γκλέτσος: να πιάνει το σταυρό των Θεοφανίων, να παντρεύει ένα ζευγάρι, να συμμετέχει σε τηλεοπτικό πάνελ κ.λπ.

Οι πολιτικές θέσεις συμπυκνώνονται σε 17 προτάσεις που καθεμία αρχίζει με ένα ρήμα: Πιστεύω… αντιδρώ… τιμώ… χτίζω… εμπιστεύομαι… επικροτώ… διαχωρίζω… στοχεύω… υπηρετώ… στρατεύομαι… απαιτώ… επιλέγω… αποδέχομαι… προτιμώ… στηρίζω… θέλω… θεωρώ… Μόνο που οι περισσότερερς απ’ αυτές τις προτάσεις θυμίζουν ηθικοπλαστικά ρητά, απ’ αυτά που θα μπορούσαν να αναρτηθούν σε σχολικές αίθουσες, παρά πολιτικές θέσεις.

Και το σποτ κλείνει ξανά με ένα ρήμα: «δεσμεύομαι».

Ωστόσο, παρά τον προσωποκεντρικό του χαρακτήρα, το σποτ του κ. Γκλέτσου φαίνεται πιο «σοβαρό» από τις αντίστοιχες πολιτικές διαφημίσεις άλλων κομμάτων (π.χ., της ΝΔ και των ΑΝΕΛ) όπου «τα παιδία παίζει» και ο σοφός αρχηγός, μια πατρική φιγούρα, τους δίνει συμβουλές.

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας