Συνελήφθησαν οι τσαντάκηδες της Γλυφάδας

Ζευγάρι Αλβανών υπηκόων, 33 και 28 ετών, συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα στη Γλυφάδα, γιατί άρπαζε τσάντες πελατών των καταστημάτων της περιοχής.

Σε βάρος των συλληφθέντων και άγνωστων συνεργών τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

tspg

Το ζευγάρι έμπαινε στα καταστήματα σε ώρες που βρισκόταν εκεί πλήθος θαμώνων και προσποιούμενοι και οι ίδιοι τους πελάτες άρπαζαν τσάντες και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Όπως εξακριβώθηκε, την τελευταία εβδομάδα είχαν διαπράξει εννέα κλοπές.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό τους και τις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, τα χρηματικά ποσά των 1.270 ευρώ, των 172 δολαρίων Η.Π.Α. και 10 λίρες Αγγλίας, μία σιδερένια ράβδος και πλήθος τσαντών, πορτοφολιών και προσωπικών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους, καθώς και για τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.