Γράψε κι εσύ στη Βικιπαίδεια. Μπορείς!

Γράψε κι εσύ στη Βικιπαίδεια. Μπορείς!

Μπορείτε κι εσείς να συμβάλετε στον εμπλουτισμό της ελληνόφωνης Wikipedia, της Βικιπαιδείας, αρκεί να παρακολουθήσετε τα σχετικά μαθήματα.

Aνοικτά μαθήματα Βικιπαίδειας θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο στο 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών (Π. Κυριακού 12, Αμπελόκηποι), στο πλαίσιο της δράσης του δήμου Αθηναίων «Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία».

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), σε συνεργασία με το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Αθήνα, καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να συμπληρώσει τη σχετική αίτηση. Όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία τα μαθήματα θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

Κάθε κύκλος μαθημάτων για τη συγγραφή λημμάτων στην ανοιχτή εγκυκλοπαίδεια θα περιλαμβάνει τέσσερα δίωρα σεμινάρια τις Παρασκευές 15, 22, 29 Ιανουαρίου και 5 Φεβρουαρίου 2016, από τις έξι μέχρι τις οκτώ το απόγευμα.

Στόχος των σεμιναρίων είναι η προσέλκυση νέων συντακτών στην Βικιπαίδεια προκειμένου να αναπτυχθεί η εγκυκλοπαίδεια και να αναδειχθεί η ελληνική γλώσσα και ιστορία.

Ας σημειωθεί ότι η ελληνική έκδοση της Wikipedia περιλαμβάνει περίπου 110.000 λήμματα και υπολείπεται σημαντικά άλλων χωρών με συγκρίσιμο πληθυσμό -συγκριτικά, η βουλγαρική έκδοση διαθέτει 200.000 λήμματα. Δηλαδή, ο εμπλουτισμός της ελληνικής έκδοσης δεν είναι μορφωτικό αλλά και πατριωτικό καθήκον!

Πάμπολλες είναι οι φορές που εμείς ή τα παιδιά μας ανατρέχουμε στη Βικιπαιδεία για μια πληροφορία που θέλουμε. Και η Βικιπαιδεία, που έχει πολλές ελλείψεις και αδυναμίες, θα βελτιωθεί μόνο αν βοηθήσουμε όλοι εμείς.