Γυμνάσιο Βουλιαγμένης: Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα (video)

Ένα σχολείο σύμβολο εγκαινίασε την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς. (Δείτε εδώ φωτογραφίες της εκδήλωσης)

Όπως είπε, “παραδίδουμε στη νέα γενιά της πόλης μας ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα, αντάξιο της φυσιογνωμίας της περιοχής μας”, η κατασκευή του οποίου αποτελούσε όνειρο όλων και ειδικά του Δημάρχου Γρηγόρη Κασιδόκωστα. Ο Σπύρος Πανάς σημείωσε ότι η δημοτική αρχή δεν επέτρεψε να τσιμεντοποιηθεί η έκταση και δήλωσε ότι σήμερα δικαιώνονται τα όνειρα και οι αγώνες όλων εγκαινιάζοντας ένα σχολείο που αποτελεί σύμβολο για την πόλη και φέρει τη σφραγίδα ενός σπουδαίου αρχιτέκτονα, του Στέλιου Αγιοστρατίτη. Ο δήμαρχος είπε ακόμη ότι αισθάνεται δικαιωμένος, γιατί μετά από μεγάλη προσπάθεια, κατορθώθηκε να διασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση για την κατασκευή του σχολείου που κόστισε 2.524.091 ευρώ.

Μεστός και περιεκτικός, ο μικρός γιος του Γρηγόρη Κασιδόκωστα, Αλέξανδρος, στο σύντομο χαιρετισμό του εκ μέρους του πατέρα του ευχήθηκε “να βγουν τα καλύτερα παιδιά” από το νέο σχολείο.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου Βουλιαγμένης, Γ. Κουμπούνης, είπε ότι κάθε ξεχωριστό δώρο εκτός από όμορφο περιτύλιγμα πρέπει να έχει και το ανάλογο περιεχόμενο. Αν το περιτύλιγμα, το ίδιο το κτίριο του σχολείου είναι άριστο, οι εκπαιδευτικοί θα φροντίσουν το περιεχόμενό του, οι μαθητές, να έχουν το ανάλογο επίπεδο, τόνισε ο κ. Κουμπούνης.

Τα παιδιά έπειτα αφέθηκαν ελεύθερα να περπατήσουν και να ανακαλύψουν το νέο τους κτίριο, ενώ οι μεγάλες τάξεις του διπλανού δημοτικού σχολείου, με την επίβλεψη των δασκάλων και του διευθυντή, Μιχάλη Κορδόνια, ξεναγήθηκαν στο μελλοντικό τους “δεύτερο σπίτι”.

Δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τον χαιρετισμό του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Σπύρου Πανά, τον χαιρετισμό του Αλέξανδρου Κασιδόκωστα και σχετικές δηλώσεις του αντιδημάρχου των 3Β, Διονύση Κοντονή: