Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Η γυμναστική και η διατροφή αλλάζουν τη ζωή μας

Η εκδήλωση που διοργάνωσε την Παρασκευή 20 Απριλίου ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έδωσε για μία ακόμα φορά την ευκαιρία σε όλους όσοι ήταν παρόντες να αντιληφθούν ξανά τη σημασία της γυμναστικής στην καθημερινότητά μας.

Στην εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Pilates method», η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του ΟΑΠΠΑ Δέσποινα Πλατανίτη παρουσίασε την ομώνυμη μέθοδο εκγύμνασης σε όλους τους δημότες που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία.

Είναι γνωστό ότι στη σημερινή εποχή, στην οποία η ταχύτητα πολλές φορές ξεπερνάει τις αντοχές μας και η ζωή μας γίνεται αγώνας δρόμου, το σώμα μας αναζητά στιγμές όπου θα μπορέσει να «ανασάνει», να «φρεσκαριστεί» και φυσικά να ανακτήσει δυνάμεις. Δύο τρόποι υπάρχουν προκειμένου να επισπευσθεί η αναζωογόνηση του οργανισμού: η γυμναστική και η διατροφή.

Η εκδήλωση της προηγούμενης Παρασκευής έφερε στο προσκήνιο αυτές τις δύο σημαντικές πτυχές της καθημερινότητας, τις οποίες πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε μεγαλύτερη ευεξία. Είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που έχουν στραφεί τα τελευταία χρόνια στην υγιεινή ζωή -ότι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα- με στόχο να καλυτερεύσουν τη ζωή τους. Η μείωση της πίεσης και του άγχους είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι ρίχνουν μεγάλο βάρος, πλέον, στην διατροφή και στην όσο το δυνατόν συχνότερη άσκηση.

Την ίδια στιγμή, η συναισθηματική ανάταση που προσφέρει η γυμναστική και η βελτίωση της υγείας που φέρνει η σωστή διατροφή είναι ένας συνδυασμός που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Οι διαταραχές του ύπνου που πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν σήμερα μπορούν πολύ εύκολα να αντιμετωπιστούν αν ακολουθήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Το πρώτο γεύμα της ημέρας, το πρωινό, αποτελεί το πρώτο βήμα για ένα 24ωρο γεμάτη ενέργεια, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί είτε με πρωινή άσκηση πριν την έναρξη των καθημερινών εργασιών μας, είτε με βραδινή γυμναστική που θα αποβάλει όλη την πίεση των προηγούμενων πολλών ωρών.

Η καρδιαγγειακή άσκηση ή η αναερόβια γυμναστική είναι αποκλειστική επιλογή του καθενός από εμάς. Αντίθετα, τα καλά λίπη, τα λαχανικά και τα φρούτα αποτελούν βασική προϋπόθεση για μία υγιεινή διατροφή που θα έχει αποτέλεσμα στο σώμα και το πνεύμα μας. Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πολλοί γνωστοί και άγνωστοι σταρ αντιλήφθηκαν ότι η ζωή τους μπορεί να αλλάξει, εφόσον προσέξουν τα δύο στοιχεία που προαναφέραμε: άσκηση και δίαιτα.

Η Έλλη Κοκκίνου έχει αποκαλύψει ότι στην αρχή της καριέρας της ήταν πάνω από είκοσι κιλά βαρύτερη, όμως με την αλλαγή στάσης που αποφάσισε κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα της και, κατ’ επέκταση, την καριέρα της που εκτοξεύθηκε. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Δέσποινα Βανδή, η οποία με την καθημερινή προσεγμένη διατροφή και την τακτική άσκηση έχει κρατηθεί σε άριστη φυσική κατάσταση ενόψει των υποχρεώσεών της στις πίστες.

Αλλά και στο εξωτερικό όσοι θέλουν να είναι πετυχημένοι στον τομέα τους φροντίζουν να προσέχουν τον οργανισμό τους. Για παράδειγμα, μεγάλη ήταν η αλλαγή που πέτυχε ο επαγγελματίας παίκτης του πόκερ Τζέιμι Στέιπλς, που άλλαξε όλη τη του ζωή όταν πήρε την μεγάλη απόφαση να χάσει δεκάδες κιλά. Ο καναδός ήθελε να γίνει παίκτης του γκολφ, όμως ήταν υπέρβαρος κι αυτό τον εμπόδιζε στις κινήσεις. Επέλεξε τα παιχνίδια με τράπουλα όπου ήταν εξαιρετικός, όμως στην πορεία διαπίστωσε ότι ακόμα κι εκεί αντιμετώπιζε πρόβλημα εξαιτίας του βάρους του.

Δεν του έκανε κακό μόνο, όμως, μόνο ως αθλητή, αλλά και στην καθημερινή του ζωή. Έτσι αποφάσισε πριν από έναν ακριβώς χρόνο να χάσει τα περιττά κιλά που τον εμπόδιζαν να φτάσει ψηλότερα. Σήμερα, ο Στέιπλς ζυγίζει 88,5 κιλά και έχει χάσει ακριβώς 50 κιλά από το αρχικό του βάρος (138,4)!

Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και αποτέλεσμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας