Το Ελληνόπουλο που "κατέκτησε" το Χάρβαρντ

Το Ελληνόπουλο που “κατέκτησε” το Χάρβαρντ

Ένας μαθητής της Γ΄ Λυκείου από τη Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός στο περίφημο Πανεπιστήμιο του Harvard για να σπουδάσει Μαθηματικά με πλήρη υποτροφία 69.000 δολάρια ετησίως, για τέσσερα χρόνια.

Ο Φίλιππος-Ιλαρίων Συτιλίδης, μαθητής της Γ΄ Λυκείου, παρακολούθησε το Πρόγραμμα «StudiesAbroad», το οποίο προετοιμάζει τους μαθητές του Λυκείου για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης χωρίς International Baccalaureate (IB).

Ο μαθητής είχε διακριθεί στη Βαλκανιάδα Μαθηματικών Νέων 2013 με Έπαινο, στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα της ΕΜΕ, «Αρχιμήδης», όπου και απέσπασε χρυσό μετάλλιο το 2013 και αργυρό μετάλλιο το 2015, και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής όπου κατέκτησε την 3η θέση το 2014 και την 6η θέση το 2015.

Λαμπρό διαγράφεται το μέλλον του μαθητή. Αναρωτιέμαι όμως κανείς τι θα συνέβαινε αν ο Φίλιππος σπούδαζε Μαθηματικά στην Ελλάδα και αργότερα ΔΕΝ πήγαινε για μεταπτυχιακά και εργασία στο εξωτερικό… Η Ελλάδα εξακολουθεί να τρώει τα παιδιά της, ακόμα και αυτά που θα μπορούσαν να διαπρέψουν σε άλλες χώρες.

Δείτε το σχετικό βίντεο