Επίθεση σε 17χρονη στο Θησείο γιατί καθόταν στα γόνατα φίλης της

Επίθεση σε 17χρονη στο Θησείο γιατί καθόταν στα γόνατα φίλης της

Σοκάρει η επιστολή-καταγγελία της 17χρονης στο προσωπικό της λογαριασμό στο facebook σύμφωνα με την οποία δέχτηκε επίθεση από 55χρονο άντρα ο οποίος την έβρισε και την χτύπησε στο σταθμό του τρένου στο Θησείο επειδή ήταν αγκαλιά με μια κοπέλα στο σταθμό του Μετρό.

“Καθόμουν στον ηλεκτρικό σταθμό του Θησείου αγκαλιά με κάποια κοπέλα ώσπου εμφανίστηκε ένας σωματώδης άντρας γύρω στα 55 φωνάζοντάς μας προκλητικά ”Έξω τώρα από το σταθμό”. Αφού αρνήθηκα να βγω έξω και του ζήτησα τον λόγο, οι απαντήσεις του ήταν πολύ συγκεκριμένες: ”γιατί έτσι γουστάρω”, ”γιατί ο σταθμός είναι δικός μου”,”γιατί αλλιώς θα σε πάρω σηκωτή””, γράφει η δεκαεπτάχρονη. Όσο αρνούταν να υποχωρήσει στην παράλογη επίθεση του άντρα, τόσο χυδαιότερη και πιο απειλητική γινόταν η συμπεριφορά του. τη θέση της, τόσο χυδαιότερη και πιο απειλητική γινόταν η συμπεριφορά του.

“Αισθάνθηκα σαν να ζω μερικές δεκαετίες πίσω! Είχα διαβάσει στο σχολείο για την περίοδο της Χούντας αλλά νόμιζα ότι η Χούντας είχε πέσει! Τα σώματα μας είχαν φτάσει σε απόσταση αναπνοής! Ομολογώ πως αισθάνθηκα τεράστιο φόβο για κάποια δευτερόλεπτα, ώσπου τον έσπρωξα προσπαθώντας να τον απομακρύνω. Τότε ξεκίνησε να με τραβάει, να με χτυπάει και να με βρίζει μπροστά σε όλο τον ηλεκτρικό. Δε φάνηκε στιγμή μετανιωμένος!”, γράφει.

Στις φωτογραφίες που ανάρτησε η δεκαεπτάχρονη είναι ορατά τα σημάδια από την επίθεση. Στο σημείο έφτασε η αστυνομία, ειδοποιημένη από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.Σύμφωνα με αναφορές ο 55χρονος είναι υπάλληλος του σταθμού χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

“Αυτό που με φοβίζει είναι πως την επόμενη φορά ίσως να μην είμαι σε κεντρικό μέρος, ίσως να μη με βοηθήσει κανείς, ίσως να μην είμαι εγώ σ’ αυτή τη θέση αλλά κάποιος που δε θα μιλησει ποτε! Λυπάμαι ειλικρινά που πήρα μέρος σε ένα ομοφοβικό ρατσιστικό κρούσμα. Λυπάμαι ειλικρινά που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι.  Λυπάμαι ειλικρινά για την Ελλάδα που ζω”, καταλήγει η δημοσίευσή της.

 

  Στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί οι επιθέσεις για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλλου.