Δωρεάν ιατροδικαστικές υπηρεσίες στο Ασκληπιείο Βούλας

Δωρεάν ιατροδικαστικές υπηρεσίες στο Ασκληπιείο Βούλας

Νέα δομή ιατροδικαστικών υπηρεσιών λειτουργεί στο Ασκληπιείο νοσοκομείο της Βούλας.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό από την Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία και που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, αρχικά στο νοσοκομείο Βούλας και πριν μια εβδομάδα στο ΚΑΤ. Και τα δύο ιατρεία είναι σε πλήρη λειτουργία, ικανά να ικανοποιήσουν πλήρως όλα τα περιστατικά κλινικής ιατροδικαστικής των βορείων και νοτίων προαστίων της Αττικής, παρέχοντας υπηρεσίες εντελώς δωρεάν.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι μέσα σε λίγους μήνες λειτουργίας του το ιατροδικαστικό ιατρείο του νοσοκομείου Βούλας έχει δεχτεί εκατοντάδες περιστατικά ξυλοδαρμών, σεξουαλικής κακοποίησης κά από όλες τις περιοχές τις νοτιοανατολικής Αττικής, αναφέρει η ΕΙΕ.

Όπως σημειώνει η Εταιρεία, η επιλογή των δύο νοσοκομείων δεν έγινε τυχαία, καθώς, όπως είναι γνωστό, είναι τα ιδρύματα που δέχονται μεγάλο αριθμό περιστατικών κακοποίησης.

Σημειώνει χαρακτηριστικά:

Το βασικό πρόβλημα που υπήρχε, είναι ότι όλα τα θύματα σωματικών βλαβών που επισκεπτόντουσαν τα εν λόγω νοσοκομεία περιοριζόντουσαν σε ιατρικές βεβαιώσεις από μη ιατροδικαστές, με αποτέλεσμα, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορούσαν να δικαιωθούν στα δικαστήρια. Στις περιπτώσεις δε, που τα θύματα επιθυμούσαν να προσφύγουν σε ιατροδικαστή, έπρεπε αυτά να μεταφερθούν στο κέντρο της Αθήνας και να απευθυνθούν σε δομές που ήδη είχαν σημαντικό φόρτο εργασίας.

«Είμαστε περήφανοι γιατί ένας πολυετής αγώνας της ΕΙΕ είχε αποτέλεσμα» δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΙΕ, ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων και προσθέτει πως «πλέον οι κάτοικοι της Αττικής έχουν δύο νέες δημόσιες δομές ικανές να καλύψουν τις ανάγκες κλινικών ιατροδικαστικών περιστατικών των αντίστοιχων περιοχών». Παράλληλα, όπως τονίζει, αποσυμπιέζονται οι άλλες δύο δημόσιες δομές της Αθήνας, οι οποίες δέχονται όλο τον όγκο περιστατικών νεκροψίας- νεκροτομής.

Πηγή: ΑΠΕ