"Ιεραποστολή" στη Γλυφάδα έκανε ο πατήρ Κλεομένης (video)

“Ιεραποστολή” στη Γλυφάδα έκανε ο πατήρ Κλεομένης (video)

Μια επίσκεψη στα νότια και συγκεκριμένα στην …αμαρτωλή Γλυφάδα έκανε ο viral ζηλωτής ιερωμένος ασκητής “πάτερ Κλεομένης”. 

Το κανάλι “Χάραγμα” όπου ανεβαίνουν τα βίντεό του στο youtube έχει 9,2 χιλιάδες συνδρομητές (μέχρι στιγμής) και κάθε ηλεκτρονική του κατήχηση πετυχαίνει δεκάδες χιλιάδες προβολές.

Πρωταγωνιστής των βίντεο είναι ο ίδιος ο Κλεομένης, ο οποίος συνδυάζει έναν ιδιότυπο ριζοσπαστικό θρησκευτικό ακτιβισμό (που περιλαμβάνει από επιθέσεις σε ΑΤΜ μέχρι …ροχάλες και πετροπόλεμο) με μια κατάφαση στα social media, που έγιναν ο δίαυλος για να αποκτήσει χιλιάδες θαυμαστές ως αλλόκοτη περσόνα – και όχι φυσικά λόγω των απόψεών του.

Στη Γλυφάδα ο Κλεομένης τα βάζει με δημόσια γλυπτά που του θυμίζουν Νέα Τάξη, με τα ΑΤΜ των τραπεζών (τα οποία τα θέτει …εκτός λειτουργίας) και πάνω από όλα με τα γραφεία του Ροταριανού Ομίλου Γλυφάδας, τα σημάδια του οποίου ανακαλύπτει παντού.

Ο πατήρ Κλεομένης δεν είναι η νέα Ελένη Λουκά, όπως λένε αρκετοί.

Η Λουκά κυνηγούσε εμμονικά τις κάμερες και τα media μέχρι που αυτά την αγκάλιασαν ως γραφική φιγούρα. Ο Κλεομένης αντιθέτως δημιουργεί το δικό του κοινό, είναι ένας διαφορετικός youtuber, όχι ένα πρόσωπο των ΜΜΕ.

Η δραστηριότητά του δεν έχει περάσει απαρατήρητη από την κοινότητα των πιστών της ορθοδοξίας και ήδη δέχεται επιθέσεις ως παλαιοημερολογίτης και άλλα τινά.

Από την επίσκεψή του στη γειτονιά μας: