Να γιατί είναι απαραίτητος ο ηλιακός θερμοσίφωνας

Να γιατί είναι απαραίτητος ο ηλιακός θερμοσίφωνας

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι η απλούστερη και η γνωστότερη ηλιακή συσκευή. Γιατί όμως να τον χρειάζομαι, ειδικά σε περιόδους κρίσης που τέτοιου είδους επενδύσεις μοιάζουν απαγορευτικές;

Η απάντηση, μας έρχεται μέσα από μια σειρά … ερωτημάτων. Ποιος δεν θέλει δωρεάν ζεστό νερό; Ποιος δεν θέλει να μειώσει τους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος; Και ποιος δεν επενδύει σε κάτι που θα του φέρει πίσω τα χρήματα του κόστους εγκατάστασης του;

Ας δούμε λοιπόν αυτές τις απαντήσεις, που μας δόθηκαν έμμεσα, που θα άρουν τις επιφυλάξεις σας και θα σας κάνουν να δείτε με θετική ματιά την προοπτική της τοποθέτησης ενός ηλιακού συστήματος στο σπίτι σας.

Πρώτα και κύρια, ο ηλιακός θερμοσίφωνας σας εξασφαλίζει δωρεάν ζεστό νερό, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και μάλιστα άμεσα, τη στιγμή που το θέλετε και χωρίς αναμονές.

Επόμενος λόγος, η μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Κι όταν ακούμε καθημερινά για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τότε καταλαβαίνουμε ότι ο ηλιακός θερμοσίφωνας καθίσταται απαραίτητος. Η εγκατάσταση του επομένως συνιστά έναν ουσιαστικό τρόπο οικονομίας για κάθε νοικοκυριό.

Οι ηλιακοί λειτουργούν όλο το χρόνο, και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες με την εκτεταμένη ηλιοφάνεια. Μπορείτε λοιπόν να εμπιστευθείτε άφοβα τις αποδόσεις που σας υπόσχονται για ζεστό νερό και τον χειμώνα, απαλλάσσοντας πιθανά τον ηλεκτρικό σας λέβητα ή άλλα συστήματα ταχυθέρμανσης που χρησιμοποιείτε για το σκοπό αυτό!

Και κάτι ακόμα. Ζούμε στην Ελλάδα, χώρα ευλογημένη από την ευεργετική αγκαλιά του ήλιου. Με το ποσοστό ηλιοφάνειας που καταγράφεται σε ετήσια βάση, η απόσβεση του κόστους εγκατάστασης καλύπτει μικρό μόνο μέρος από τη διάρκεια ζωής ενός ηλιακού συστήματος. Έτσι, η επένδυση σας, σας επιστρέφεται και με το παραπάνω!

Είδαμε κάποιους μόνο λόγους, για τους οποίους ένα νοικοκυριό θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά, την εγκατάσταση ενός ηλιακού. Και μη φανταστείτε ότι είναι μόνο αυτοί οι λόγοι.

Τα οφέλη είναι πολλαπλά περισσότερα από τις όποιες ενστάσεις μπορεί κανείς να προβάλει, που συνήθως έχουν να κάνουν με το οικονομικό μέρος της αγοράς και τοποθέτησης και όχι από αυτή καθαυτή τη χρήση του.

Από εκεί και ύστερα, μένει η επιλογή του κατάλληλου ηλιακού θερμοσίφωνα. Βασικά κριτήρια, ο αριθμός των ατόμων που απαρτίζουν το νοικοκυριό που θα τον χρησιμοποιήσει και οι ανάγκες τους σε ότι αφορά την καθημερινή κατανάλωση του ζεστού νερού.

Το σίγουρο είναι ένα: ζούμε σε συνθήκες άφθονης ηλιακής ενέργειας, που μας παρέχεται απλόχερα, το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου.

Είναι κρίμα, να έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε αυτό το δώρο και να μειώσουμε παράλληλα το κόστος της καθημερινότητας μας, που έτσι και αλλιώς είναι επιβαρυμένη, και να μένουμε αδρανείς.

Γι’ αυτό και τώρα, ενεργοποιούμαστε και επιλέγουμε τον κατασκευαστή και το προϊόν που θα κάνει τη ζωή μας ηλιόλουστη!

Περισσότερες πληροφορίες: agelopoulos.gr