Γιούλη Ηλιοπούλου: Σύμμαχος για τα 3Β η Ρένα Δούρου

Το μέλος της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γιούλη Ηλιοπούλου, δημοσιοποίησε το παρακάτω κείμενο με αφορμή την εκλογή της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής:

Με την εκλογή της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, μπαίνει τροχοπέδη στα σχέδιά τους για την εκποίηση του δημόσιου πλούτου!

tspg

Για κάθε ιδιωτικοποίηση ακίνητης περιουσίας μέσω ΤΑΙΠΕΔ, απαιτείται κατ’ αρχήν έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) από την Περιφέρεια, και στη συνέχεια έγκριση του ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου (ΕΣΧΑΔΑ) από την Περιφέρεια.

Ο Σγουρός πρόλαβε να εγκρίνει τη ΣΜΠΕ για τον ΑΣΤΕΡΑ, ωστόσο το ΕΣΧΑΔΑ ακόμη εκκρεμεί…

Τίποτα δεν έχει ακόμη κριθεί οριστικά!

Για όλες τις μελλούμενες εκποιήσεις (το camping και την Α’ πλαζ, την παραλία της Βάρκιζας, τη Φασκομηλιά και την εκκλησιαστική περιουσία κλπ) θα έχουμε στο εξής έναν ισχυρό σύμμαχο!

Ακόμη και αν η τοπική εξουσία, με τη Δημαρχία Κωνσταντέλλου, επιχειρήσει να εκδιώξει τους εθελοντές του camping, με τη μαζική συμμετοχή μας και την αγωνιστική μας κινητοποίηση δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Η σημερινή απόφαση του ΣτΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΕΥΔΑΠ μέσω ΤΑΙΠΕΔ, δίνει επίσης μια νότα αισιοδοξίας.

Η προάσπιση της δημόσιας περιουσίας, πρέπει να είναι νομίζω προτεραιότητά μας για το αμέσως επόμενο διάστημα.