Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Ημερίδα για το ρόλο της διατροφής στην υγεία

Το τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, λαμβάνει την τιμή να σας προσκαλέσει στην ημερίδα με θέμα
Διατροφική Αγωγή για την Αντιμετώπιση Εκφυλιστικών Παθήσεων. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Πνευματική Εστία Βούλας (Ζεφύρου 2, Βούλα), την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, ώρα: 18.00.

Η ημερίδα περιλαμβάνει ανοικτή ομιλία για το κοινό και τους τοπικούς επαγγελματίες υγείας με θέμα: «Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη και την θεραπεία ασθενειών».

Ο στόχος της ημερίδας είναι:

  1. η ενημέρωση των επαγγελματιών Υγείας του Δήμου, σχετικά με το ρόλο της διατροφής στην προάσπιση της υγείας και της ευεξίας των πασχόντων
  2. η ενημέρωση των δημοτών και η ανάδειξη του ρόλου της σωστής διατροφής στην προάσπιση της υγείας και την συμβολή της στην πρόληψη και θεραπεία εκφυλιστικών ασθενειών.

Παράλληλα, θα προσφερθεί σε 90 πάσχοντες δημότες (με καρδιαγγειακά προβλήματα ή χοληστερίνη ή υπέρταση, ή διαβήτη τύπου ΙΙ ή παχυσαρκία) ηλικίας 25 έως και 65+ ετών, η δυνατότητα της δωρεάν διατροφικής υποστήριξης και παρακολούθησης με παράλληλη συμβουλευτική παρέμβαση και εκπαίδευση διάρκειας έξι μηνών, ανάλογα με το είδος του προβλήματός τους.

Η διεξαγωγή της θα γίνει στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος: “Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και Προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού“, από το τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΣΠΑ 2007-2013) και εκπροσωπείται από τον Κλινικό Διατροφολόγο– Διαιτολόγο κ. Ιωάννη Κάλφα, ως τοπικό επιστημονικό υπεύθυνο υλοποίησης αυτής της δράσης.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2310/247734-43 ή 2108946823.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας