Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Περιφέρεια

Ημερίδα για την ασφάλεια των παιδιών στα ΙΧ

Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα: Παιδικά καθίσματα: Προβληματισμοί – Προτάσεις – Πρακτικές Εφαρμογές διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής, συνεχίζοντας τις δράσεις της με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ασφάλεια στις οδικές μεταφορές.

Πρόκειται για την πρώτη από τις τρεις ημερίδες που διοργανώνει η Περιφέρεια σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Οδηγών Αττικής.

Συγκεκριμένα Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015, 10:00 – 16:00, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Υπηρεσίας Μεταφορών (Μεσογείων 156).

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εισηγήσεις και παράλληλα εργαστήρια, μέσα από τα οποία θα εξετάζονται πρακτικές ιδέες και εφαρμογές όσον αφορά στην αποτελεσματική διδασκαλία και χρήση του Παιδικού καθίσματος.

Αντικείμενο της ημερίδας θα είναι η διερεύνηση και η αξιολόγηση του επιπέδου χρήσης των μέσων συγκράτησης των οχημάτων στη χώρα μας, αλλά και των προσπαθειών και καινοτομιών που σχεδιάζονται και υλοποιούνται για την βελτίωση της ασφάλειας οδηγών, επιβατών και κυρίως παιδιών στο ελληνικό οδικό δίκτυο, καθώς διαπιστώνεται κενό ενημέρωσης και σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα.

Σημειώνεται ότι σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια των παιδιών, η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία Ευρωπαϊκή θέση ή ανάμεσα στους τελευταίους.

Ενδεικτικά, για τα έτη 2010-2012, η Ελλάδα κατέλαβε την πρώτη θέση σε θανάτους παιδιών που επέβαιναν σε αυτοκίνητα αναλογικά με τον πληθυσμό της, με ποσοστό υπερδιπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου!

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 | Μεσογείων 156 Χολαργός

10:00 – 10:30  ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ   Παράλληλα Εργαστήρια

10:30 – 11:00  Χαιρετισμοί  Υπουργείο Μεταφορών (ΥΠΟΜΕΔΙ) Περιφέρεια Αττικής

11:00 – 11:30  Εγκυμοσύνη και Οδική Ασφάλεια. Dr Αστέριος Τέρπου. Χειρουργός Γυναικολόγος Μαιευτήρας. Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.   PhD Claude Bernard Lyon.

11:30 – 12:00  Οι σύγχρονες  τάσεις και προσεγγίσεις για την ασφάλεια των  παιδιών ως επιβάτες. Αλεξάνδρα Σολδάτου. Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο  Παίδων Π. & Α. Κυριακού

12:00 – 12:30  Οδική Ασφάλεια στην Παιδική Ηλικία  Νίκος Ηλιού Καθηγητής Π.Θ. Διευθυντής Εργ. Οδοποιίας & Οδικής Ασφάλειας. Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συντονιστής του Παρατηρητηρίου  Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΕ

12:30 – 13:00  Βασικές προδιαγραφές και τεχνικές συγκράτησης παιδιών, στα οχήματα   Διονύσης Γιάλας. Executive manager Bebejou

13:00 – 13:30  Τα Κέντρα Εκπαίδευσης Οδικής Ασφάλειας και η ένταξη των  Παιδιών στην Κοινωνία της Κυκλοφορίας.   Άρης Ζωγράφος. Εκπαιδευτής Οδήγησης & Κυκλοφοριακής  Αγωγής. Ερευνητής Παν. Πατρών Τμ. Τεχνικής των Μεταφορών

13:30 – 14:00  Διάλειμμα (Καφές)

14:00 – 16:00 WorkShop ‐ Παράλληλα εργαστήρια Cybex

  • Επιλογή παιδικού καθίσματος
  • Σωστή τοποθέτηση, αγκυρώσεις – έλεγχοι
  • Προδιαγραφές ασφαλείας.
  • Σύγχρονες Τάσεις

16:00 – 16:30   Παράδοση Πιστοποιητικών Παρακολούθησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας