Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επικαιρότητα

Έρχεται τον Οκτώβρη στην Ελλάδα το νέο iphone 6s!

Στις αρχές ή τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να δούμε τα νέα iPhone 6s και 6s Plus που ανακοίνωσε η Apple, η οποία παρουσίασε στο Σαν Φρανσίσκο ακόμη ένα νέο, μεγαλύτερο (οθόνη 12,9 ιντσών) iPad, ονόματι iPad Pro που θα δούμε στην Ελλάδα πιθανότατα λίγο πριν τα Χριστούγεννα και με το οποίο ο αμερικανικός κολοσσός δείχνει να επιθυμεί να αλλάξει το χώρο των προσωπικών υπολογιστών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του imerisia.gr, η Ελλάδα είναι στο δεύτερο “κύμα” των αγορών που θα είναι διαθέσιμα τα νέα iPhone. Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, αυτό σημαίνει ότι η διάθεση θα ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου (σ.σ. το πρώτο “κύμα” είναι στις 23 Σεπτεμβρίου), αλλά δεν αποκλείεται να καθυστερήσει 2-3 εβδομάδες, κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν λόγω αυξημένης ζήτησης από τις αγορές του πρώτου “κύματος”.

Όσον αφορά στις τιμές των νέων μοντέλων, σύμφωνα με το γαλλικό Apple Store, οι τιμές για το iPhone 6s ξεκινούν από τα 749 ευρώ και για το iPhone 6s Plus από τα 859 ευρώ. Αυτό σημαίνει μία αύξηση 50 ευρώ σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, οπότε θα πρέπει στην Ελλάδα να αναμένουμε μία αντίστοιχη αύξηση, όπερ σημαίνει ότι το iPhone 6s θα είναι στα επίπεδα των 790 ευρώ και του iPhone 6s Plus σε επίπεδα άνω των 900 ευρώ. Για τις οριστικές τιμές στην Ελλάδα, θα χρειαστεί πάντως να περιμένουμε μερικές ημέρες για να διευκρινιστεί το επίπεδο που τελικώς θα διαμορφωθούν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, αφού επεσήμανε ότι το iPhone είναι το δημοφιλέστερο κινητό τηλέφωνο παγκοσμίως, σημείωσε πως τα νέα μοντέλα είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένα σε σχέση με τα υπάρχοντα. H οθόνη πάντως παρέμεινε στις 4,7 ίντσες για το iPhone 6s και στις 5,5 ίντσες για το iPhone 6s Plus.

Η σημαντικότερη διαφορά των νέων iPhone είναι η ενσωμάτωση μίας νέας τεχνολογίας, την οποία η Apple ονομάζει 3D Touch, γιατί προσφέρει μία “τρίτη” διάσταση στην αφή. Συγκεκριμένα, το παρατεταμένο πάτημα στην οθόνη πάνω σε ένα εικονίδιο ή μία φωτογραφία έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται περισσότερες λειτουργίες. Τρόπον τινά, θα μπορούσε να πει κανείς ότι μοιάζει με τη χρήση του δεξιού πλήκτρου του ποντικιού στους υπολογιστές, αλλά προσφέρει αρκετές περισσότερες δυνατότητες.

Σαφώς βελτιωμένος είναι ο επεξεργαστής που είναι 70% ταχύτερος, ενώ μεγάλη έμφαση δόθηκε στη νέα οπίσθια κάμερα που θα διαθέτουν τα iPhone 6s και 6s Plus. Η ανάλυση “ανέβηκε” πλέον στα 12 megapixel, ενώ προσφέρει και τη δυνατότητα για λήψη 4K video. Επιπλέον, η εμπρόσθια κάμερα είναι στα 5 megapixel για καλύτερη ποιότητα στις video κλήσεις μέσω του FaceTime. Ενδιαφέρουσα είναι και η λειτουργία Live Photos που “ζωντανεύει” μία φωτογραφία αξιοποιώντας το 3D Touch. Στην προκειμένη περίπτωση, το iPhone “τραβά” περίπου 1,5 δευτερόλεπτπο παραπάνω εικόνες για να προσφέρει την έννοια της κίνησης ή του ήχου σε μία live photo.


iPad Pro

ipadpro

Η παρουσίαση της Apple ξεκίνησε πάντως με το νέο iPad Pro, το οποίο ο κ. Κουκ χαρακτήρισε ως “τη σημαντικότερη ανακοίνωση για το iPad από την παρουσίαση του πρώτου iPad”. Ουσιαστικά, η Apple επιδιώκει να αλλάξει το χώρο των υπολογιστών με ένα μεγαλύτερο iPad καθώς η οθόνη “ανεβαίνει” στις 12,9 ίντσες, ανταγωνιζόμενη τους “παραδοσιακούς” φορητούς υπολογιστές. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ένα ειδικό για το iPad Pro αξεσουάρ, το Smart Keyboard, ένας συνδυασμός φυσικού πληκτρολογίου και θήκης, το οποίο, μάλιστα, συνδέεται με τη συσκευή μέσω ενός καινούργιου μαγνητικού connector.
Η μπαταρία “αντέχει” 10 ώρες, σύμφωνα με την Apple, ενώ στα ειδικά αξεσουάρ να προσθέσουμε και το Pencil, ένα ειδικό “πενάκι” που προσφέρει μεγάλη ακρίβεια. Η Apple αναμένει πολλές νέα apps που θα εκμεταλλεύονται τη μεγαλύτερη οθόνη του iPad Pro, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες με τις τιμές να ξεκινούν από τα 799 δολάρια (χωρίς ΦΠΑ) για την έκδοση με τα 32 GB και την τιμή να ανεβαίνει στα 949 δολάρια για την έκδοση με τα 64 GB και στα 1079 δολάρια για τα 128 GB. Με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία, στην ελληνική αγορά θα πρέπει να αναμένεται τον Δεκέμβριο με την τιμή να ξεκινά από τα 850 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και να “ανεβαίνει” ανάλογα με τον αποθηκευτικό χώρο. Το κόστος του πληκτρολογίου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα είναι στα 169 δολάρια και του Pencil στα 99 δολάρια.

Apple TV

Το iPad Pro είναι τρόπον τινά το “μέλλον” των φορητών υπολογιστών σύμφωνα με την Apple, η οποία θέλει να αλλάξει και τον τρόπο που παρακολουθούμε τηλεόραση. “Το μέλλον της τηλεόρασης είναι τα apps” υποστήριξε επί σκηνής ο κ. Κουκ λίγο πριν την παρουσίαση του νέου Apple TV. Η συσκευή, η οποία συνδέεται στην τηλεόραση βασίζεται σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα ονόματι TV OS που βασίζεται στο iOS και προσφέρει πολλές δυνατότητες, ενώ ενσωματώνει και το Siri, τον “έξυπνο” ψηφιακό βοηθό της Apple. Για το Siri υπάρχει ειδικό πλήκτρο στο τηλεχειριστήριο, από το οποίο μπορείτε να πλοηγηθεί κανείς στις εφαρμογές για το Apple TV που επιτρέπουν όχι μόνο να βλέπει κανείς video περιεχόμενο, αλλά να ακούει μουσική, να λαμβάνει άμεσα ενημερώσεις για διάφορα θέματα, να παίζει παιχνίδια, ακόμη και να κάνει τα …ψώνια του.

 

Πηγή: Ημερησία

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας