Παρουσιάστηκε το iPhone 7 με ασύρματα ακουστικά και «την καλύτερη κάμερα που σχεδιάστηκε ποτέ»

Παρουσιάστηκε το iPhone 7 με ασύρματα ακουστικά και «την καλύτερη κάμερα που σχεδιάστηκε ποτέ»

Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά (βράδυ της Τετάρτης 7 Σεπτέμβρη) η προγραμματισμένη εκδήλωση της Apple με κύριο θέμα τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone (7). Μαζί παρουσιάστηκε και το Apple Watch 2.

Ο σχεδιασμός του νέου iphone 7 δεν έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με τα παλιότερα μοντέλα. Ωστόσο διατίθεται και  σε νέα χρώματα.  Το κινητό θα έχει εντελώς ανανεωμένο επεξεργαστή τον Α10 fusion που θα επιτρέπει έως 50% μεγαλύτερη απόδοση στις απαιτητικές εφαρμογές.

Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι ότι το νέο τηλέφωνο δεν έχει την κλασική (mini jack) θύρα σύνδεσης ακουστικών αλλά θα συνδέεται με το καλώδιο ήχου μέσω της ψηφιακής θύρας lightning. Η αντικατάσταση του αναλογικού καλωδίου ήχου δημιούργησε αντιδράσεις ωστόσο η Apple έσπευσε να καθησυχάσει τις ανησυχίες καθώς στη συσκευασία θα περιέχει αντάπτορα που θα επιτρέπει τη χρήση “παραδοσιακών’ ακουστικών.

Μαζί με το iPhone 7 παρουσιάστηκαν και ασύρματα ακουστικά, τα οποία θα ονομάζονται ασύρματα «Airpods». Δυστυχώς θα πωλούνται ξεχωριστά και η τιμή τους είναι αρκετά αλμυρή: 159 δολάρια. Στην Ελλάδα εξαιτίας της πτώσης της ισοτιμίας του ευρώ σε σχέση με το δολάριο και των υψηλότερων φόρων η τιμή αναμένεται να αγγίξει τα 170 ευρώ.

Η Apple έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της κάμερας η οποία έχει αρκετά μεγαλύτερο σένσορα που απορροφά περισσότερο φως με αποτέλεσμα πολύ καλύτερηρη ποιότητα στις φωτογραφίες.

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμο το νέο λειτουγικό σύστημα ios 10 για συσκευές iphone 5 η μεταγενέστερες.

Μπορεί η Apple να μην έκανε το μεγάλο βήμα στην τεχνολογία Amoled αλλά υποστήριξε ότι οι Retina οθόνες των φετινών iPhones θα είναι 25% φωτεινότερες και θα έχουν μεγαλύτερο εύρος χρωμάτων. Τόσο το iPhone 7, όσο και το iPhone 7 Plus είναι αδιάβροχα και ανθεκτικά σε σκόνη με πιστοποίηση IP67, ενώ θα κυκλοφορήσουν σε τρεις εκδόσεις ανάλογα με τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης που θα είναι 32 GB, 128 GB και 256 GB.

Οι συσκευές θα φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων σε πέντε διαφορετικά χρώματα, με τα συνηθισμένα Silver, Gold και Rose Gold και με την προσθήκη του Black που θα αντικαταστήσει το μέχρι σήμερα Space Gray. Το πέμπτο χρώμα θα είναι το Jet Black, που θα είναι μία πιο γυαλιστερή μαύρη έκδοση. Τα νέα μοντέλα από το Cupertino θα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ η επίσημη κυκλοφορία τους έχει οριστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου με την αρχική τιμή του iPhone 7 να είναι 649 δολάρια και του iPhone 7 Plus στα 769 δολάρια.