Μίνι πραξικόπημα στη ΝΔ: Έκοψαν την υποψηφιότητα Άδωνι για πέντε λεπτά!

Μίνι πραξικόπημα στη ΝΔ: Έκοψαν την υποψηφιότητα Άδωνι για πέντε λεπτά!

Έκπληξη και μεγάλες αντιδράσεις έχει δημιουργήσει η παράλογη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ να απορρίψει ως εκπρόθεσμη την υποψηφιότητα του Αδωνι Γεωργιάδη για την ηγεσία της ΝΔ, γιατί κατατέθηκε με ελάχιστη καθυστέρηση Όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, που προσήλθε τρέχοντας στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, η υποψηφιότητα υποβλήθηκε με καθυστέρηση επτά λεπτών.

Λίγη ώρα αφ’ ότου έγινε γνωστό ότι η υποψηφιότητα απερρίφθη, ο Άδωνις Γεωργιάδης έφτασε στα γραφεία του κόμματος, στη Συγγρού, και δήλωσε ότι θα υποβάλλει ένσταση.

Μάλιστα ανέφερε πως δεν καταλαβαίνει γιατί ελήφθη η απόφαση αυτή, από τη στιγμή που δεν υπήρχε αντίρρηση από την πλευρά των συνυποψηφίων του.

«Δεν πιστεύω ότι θα ισχύσει η απόφαση. Αν ισχύσει αυτοί που θα τη λάβουν, θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη» δήλωσε.

Δημοσιογράφοι του Σκάι επικοινώνησαν με τον B. Μεϊμαράκη, ο οποίος έβαλε ευθέως κατά του πρόεδρου της Εφορευτικής Επιτροπής, Ανδρέα Παπαμιμίκου, τον οποίο και κατηγόρησε ότι λειτουργεί αυτόνομα.

Ο Β. Μειμαράκης επέμεινε στην πολιτική άποψη πως η υποψηφιότητα του κ. Γεωργιάδη πρέπει να γίνει αποδεκτή, με δεδομένο ότι θα είναι λάθος για λίγα λεπτά να μην λάβει μέρος στη διαδικασία.

Σε tweet του ο Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως ενημερώθηκε από τα δελτία ειδήσεων για την απόρριψη της υποψηφιότητάς του και πως λυπάται για την εξέλιξη αυτή.

Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος που όλες οι πλευρές κατηγορούν για την προκλητική και «ανεπίτρεπτη» στήριξη του υποψηφίου για την ηγεσία του κόμματος, Απ.Τζιτζικώστα.

Συνεργάτες του Β. Μεϊμαράκη θεωρούν «ανεπίτρεπτο και ασυμβίβαστο ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και γραμματέας του κόμματος να τάσσεται υπέρ κάποιου υποψηφίου».και έχουν γίνει επανειλημένα συστάσεις στον κ. Παπαμιμίκο, χωρίς αποτέλεσμα.

Στο θέμα είχε παρενέβη πριν λίγες μέρες και το περιβάλλον του υποψηφίου για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη: «Οι κινήσεις του κ. Παπαμιμίκου υπέρ του κ. Τζιτζικώστα έχουν υποπέσει και στη δική μας προσοχή και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει απόλυτο δίκιο καθώς αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο».