Με ...σκιές ο Ισολογισμός του 2011 για τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Με …σκιές ο Ισολογισμός του 2011 για τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Μια λογική κουκουλώματος παλαιών αμαρτιών προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες κυριάρχησε χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. 

Το σώμα κατά πλειοψηφία ενέκρινε τον Απολογισμό, τον Ισολογισμό και τα Αποτελέσματα Χρήσης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για το έτος 2011, με βάση την εισήγηση των Ορκωτών Λογιστών, όπως αναπτύχθηκε προφορικά.

Δεν είναι προφανώς αμελητέο το γεγονός ότι οι ορκωτοί λογιστές υπέγραψαν τον Ισολογισμό σημειώνοντας τέσσερις επιφυλάξεις, που περιλαμβάνουν ακάλυπτα υπόλοιπα εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και απουσία βεβαιώσεων.

Ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών, Θάνος Ματόπουλος, τόνισε ότι “ερχόμαστε να νομιμοποιήσουμε κάτι που δεν γνωρίζουμε”, κάνοντας λόγο για “πολλές σκιές”. Χαρακτήρισε “απαράδεκτη πολιτικά” τη διαδικασία και δικαιολόγησε το “παρών” που ψήφισε στο θέμα σημειώνοντας ότι “δεν μπορούμε να ελέγξουμε αμαρτίες άλλων”.

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δεν απέκρουσε τα καταγγελόμενα, δεδομένου μάλιστα ότι κατά την περίοδο εκείνη βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Αντιθέτως, ζήτησε τη θετική ψήφο του Συμβουλίου ως λειτουργική ανάγκη του Δήμου, μιας και όπως είπε “είναι αδύνατο να κάνει η δημοτική αρχή αναδιάρθρωση δανείων αν δεν είναι ενήμερη”, ενώ τόνισε επανειλημμένα ότι “πρέπει ο Δήμος να λειτουργήσει”.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος επέρριψε επίσης ευθύνες στον προηγούμενο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κυριάκο Κικίλια, ο οποίος αρνούταν να υπογράψει σχετικές αποφάσεις και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αναλαμβάνει προσωπικά μεγάλες ευθύνες που δεν του αναλογούν, θέτοντας την υπογραφή του. “Αυτό έπαθε και ο Τσίπρας” είπε χαριτολογώντας.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Δήμαρχος των 3Β τόνισε:

Δεν υπάρχει λόγος να τσακωθούμε για χρήσεις του 2011, που είναι περσινά ξινά σταφύλια, να τσακωθούμε για τα οικονομικά του 2015 και του 2016.

Ενδιαφέρον έχει ότι η παράταξη του Δημήτρη Δαβάκη, του αντιδημάρχου Οικονομικών κατά την εν λόγω περίοδο, διά του Σπύρου Βαλάτα (ο ίδιος ο Δ. Δαβάκης ήταν παρών μόνο στην αρχή της συζήτησης) ψήφισε “λευκό”.