Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Δημοτικοί σύμβουλοι της Αθήνας στη μάχη για την ισότητα των φύλων

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον αγώνα για την ισότητα των φύλων δήλωσαν 20 άνδρες δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αθηναίων από όλες τις παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου, υπογράφοντας διαδικτυακά την καμπάνια ευαισθητοποίησης για την ισότητα των φύλων του ΟΗΕ «he for she» (εκείνος για εκείνη).

«Η ισότητα των φύλων δεν είναι θέμα γυναικείο μόνο, αλλά θέμα των δικαιωμάτων του ανθρώπου που απαιτεί τη συμμετοχή μου. Δεσμεύομαι να κινητοποιούμαι εναντίον κάθε μορφής βίας και διακρίσεων που θα αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και τα κορίτσια», αναφέρει το κείμενο της διεθνούς καμπάνιας που υπέγραψαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, στο πλαίσιο της χθεσινής ημερίδας με τίτλο: «Η ισότητα των φύλων αφορά και τους άνδρες» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Τη στήριξή τους έχουν δηλώσει 256.000 άνδρες διεθνώς και 450 από την Ελλάδα, αριθμός τον οποίο οι εκπρόσωποι των γυναικείων οργανώσεων που βρέθηκαν στην ημερίδα ελπίζουν να δουν να αυξάνεται.

Εξάλλου, η κατάσταση στη χώρα μας όσον αφορά την ισότητα των φύλων δεν είναι καθόλου καλή, όπως δείχνει ο Συνθετικός Δείκτης Ισότητας Φύλων της Ε.Ε. που παρουσίασε η Μαρία Αγγέλου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου Ελληνίδων. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 25η θέση σε επίπεδο Ε.Ε., συγκεντρώνοντας 40% στον δείκτη, έναντι 54% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, υστερώντας ιδιαίτερα στην ισότητα στον ελεύθερο χρόνο.

«Είναι πολύ σημαντικό σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, με έντονες ανισότητες φύλου και πατριαρχική κουλτούρα, να γίνονται τέτοιες καμπάνιες, ώστε να αναδειχθούν τα δικαιώματα των γυναικών, η ενίσχυση των οποίων είναι επιτακτική», τόνισε στην «Εφ.Συν.» η Μαρία Στρατηγάκη, αντιδήµαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρόνοιας και Ισότητας ∆ήµου Αθηναίων.

 

Πηγή: Μιχαήλ-Άγγελος Κωνσταντόπουλος/Εφημερίδα Συντακτών

 

● INFO:

Για όσους άνδρες ενδιαφέρονται να συνυπογράψουν τη δέσμευση της καμπάνιας κλικ ΕΔΩ

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας