Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Οι ισχυρές γυναίκες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Όσο υπάρχει 8η Μάρτη και Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, υπάρχει και ζήτημα προς επίλυση ή τουλάχιστον προβληματισμό.

Κι αυτό διότι παρά την τυπική και συνταγματική ισότητα των φύλων που ισχύει στη χώρα μας και σε όλο τον δυτικό κόσμο, οι σύγχρονες γυναίκες αντιμετωπίζουν πολλαπλά εμπόδια στην κοινωνική ζωή, τις οικογενειακές υποχρεώσεις και την επαγγελματική σταδιοδρομία. Εδραιωμένες οπισθοδρομικές αντιλήψεις στην ελληνική κοινωνία αναπαράγουν ακόμη και σήμερα στερεότυπα για τα φύλα, φρενάροντας τις γυναίκες και θέτοντας περιορισμούς.

Σε δημοτικό επίπεδο, στα 3Β οι γυναίκες δεν πρωταγωνιστούν, ωστόσο καθορίζουν τις εξελίξεις με πολλούς τρόπους, αφού ο Δήμαρχος τους έχει εμπιστευθεί σημαντικές αρμοδιότητες.

Από τα 33 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, τα 11 είναι γυναίκες. Από τους 7 αντιδημάρχους του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, οι δύο είναι γυναίκες. Ενώ από τα τρία Συμβούλια Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου, σε ένα προεδρεύει γυναίκα, η Ασπασία Αντωνίου στη Βάρη.

Η Μαίρη Φουρναράκη, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είναι μια πολιτική προσωπικότητα σπάνιας δυναμικότητας, που κατόρθωσε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές να έχει τη μεγαλύτερη εκλογιμότητα αναλογικά με την δημοτική περιφέρεια στην οποία κατέβαινε. Έχοντας εμπειρία σε θέσεις διοίκησης, ανέλαβε ένα από τα πιο κρίσιμα πόστα του Δήμου για την προσφορά στους αδύναμους.

Η Νανά Καραγιάν, αντιδήμαρχος Διοίκησης και υπεύθυνη για τις Λέσχες Φιλίας (ΚΑΠΗ) του Δήμου, εκλέγεται στα δημοτικά πράγματα από το 2006 ανελλιπώς, έχοντας επίσης τη θέση αντιδημάρχου από το 2014. Εκρηκτική ως αντιπολίτευση, ήρεμη δύναμη ως διοίκηση, και με απίστευτες δεξιότητες στην επικοινωνία με τους συνδημότες της, πάντα διεκδικεί ψηλές θέσεις στις δημοτικές εκλογές.

Η Μαρία Μπραϊμνιώτη, αντιπρόεδρος του ΟΑΠΠΑ για δεύτερη θητεία, συμπυκνώνει ίσως περισσότερο τις πλέον χαρακτηριστικές ιδιότητες μιας σύγχρονης γυναίκας που πρωταγωνιστεί στο δημόσιο στίβο: Πετυχημένη επιχειρηματίας, μητέρα μικρών παιδιών και πρώτη σε ψήφους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκπροσωπώντας μια εναλλακτική φιλοσοφία διοίκησης, ήδη έχει ανοιχτεί σε καθήκοντα και θέσεις και εκτός Δήμου.

Η Δήμητρα Σουτόγλου, υπεύθυνη της Πολιτικής Προστασίας ως εντεταλμένη σύμβουλος, φέρει μεγάλη διοικητική εμπειρία αλλά και μια πολιτική κουλτούρα που πλέον σπανίζει. Έχοντας λάβει ήδη τον τίτλο της “ισχυρής κυρίας της Βάρης”, συνεχίζει αθόρυβα ένα μεγάλο έργο στο δύσκολο πόστο της Πολιτικής Προστασίας, με αίσθημα αφοσίωσης και ανιδιοτέλειας.

Η Μαίρη Κανέλλου, πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου και εντεταλμένη σύμβουλος Παιδείας, διανύει την πρώτη της θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχοντας όμως ήδη διατελέσει πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Βάρης κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Άνθρωπος ήπιων τόνων, αλλά αποφασιστική, χειρίζεται με ευαισθησία και διοικητική ευθύνη το σημαντικό πόστο που της εμπιστεύθηκε η διοίκηση.

Η Βίκυ Σφήκα, εντεταλμένη σύμβουλος Παιδικής Αγωγής και καταπολέμησης παιδικού εκφοβισμού, ξεκίνησε το 2019 τη διαδρομή της στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχοντας όμως από την προηγούμενη θητεία ενεργό συμμετοχή στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου και στον ΟΑΠΠΑ. Με μεθοδικότητα, μετρημένους τόνους και επαγγελματισμό, έχει ήδη αφήσει δείγματα γραφής στον τομέα ευθύνης της.

Η Κατερίνα Σταμπέλλου, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού, έχει μακρά ενασχόληση με τα δημοτικά δρώμενα από τον πρώην Δήμο Βούλας, εστιάζοντας πάντα στον πολιτισμό ως τομέα δράσης. Μια γυναίκα εκπρόσωπος που “ακούει” τους δημότες και με σύνεση εκπροσωπεί την τοπική κοινωνία στο επίπεδο της δημοτικής διοίκησης.

Η Όλγα Άρτεμις Πολίτη, εντεταλμένη σύμβουλος Νεολαίας, Απασχόλησης και Εθελοντισμού, είναι το νεαρότερο εκλεγμένο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και μια νέα πολύ δυναμική γυναίκα στο επάγγελμά της στον τουριστικό κλάδο. Φέρνοντας τον αέρα μιας διαφορετικής γενιάς στην πολιτική εκπροσώπηση και πρακτική, με το δημόσιο λόγο της μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιχειρεί να προσελκύσει στα δημοτικά δρώμενα νεότερους ανθρώπους.

Η Μαρία Σίνα, επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπήρξε το 2019 η πρώτη υποψήφια Δήμαρχος στον ενιαίο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Αντιδήμαρχος κατά την περίοδο διοίκησης του Σπύρου Πανά, ανέλαβε πολύ σημαντικές αρμοδιότητες του Δήμου, ενώ αρκετές επιλογές της την έφεραν στο επίκεντρο της δημοτικής αντιπαράθεσης.

Η Ανθή Βέλλη, γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, με προσεγμένο λόγο και εύστοχες παρατηρήσεις έχει ήδη δώσει ένα ξεχωριστό στίγμα στην άσκηση αντιπολίτευσης. Εκτός από μητέρα και εργαζόμενη στην εκπαίδευση, έχει αναλάβει και την εκπροσώπηση των συναδέλφων της ως πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γλυφάδας και 3Β.

Η Ζανέτ Δόγκα, δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης, ξεκίνησε το 2019 την πορεία της στην αυτοδιοίκηση. Εγκαινίασε στήλη ενημέρωσης για τα δημοτικά σε τοπική εφημερίδα, ενώ πρόσφατοι σχολιασμοί της προκάλεσαν δικαστικές προσφυγές.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας