Ήττα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο φάκελο "Υδρούσα"

Ήττα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο φάκελο “Υδρούσα”

Μια σημαντική ήττα υπέστη μέσα στο καλοκαίρι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στη διένεξή του με την εταιρεία που επιθυμεί να αξιοποιήσει τη νήσο Υδρούσα, απέναντι από τη Βούλα.

Με απόφασή του, το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής τον Μάιο ακύρωσε την υπ’αριθμ. 3449/6-8-2015 έκθεση αυτοψίας – απόφαση σφράγισης της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Στις 7 Αυγούστου 2015 θυμίζουμε το γραφείο δημάρχου είχε ανακοινώσει πως “Σφραγίζονται οι εγκαταστάσεις στην Υδρούσα” και ανέλυε:

Μετά από αυτοψία της υπηρεσίας δόμησης του Δήμου, η οποία διενεργήθηκε την Πέμπτη 6 Αυγούστου, διαπιστώθηκε, εκτός των άλλων, ότι έχει δημιουργηθεί υποδομή για ακτή κολύμβησης με την τοποθέτηση σε χώρο εκτός ζώνης αιγιαλού 78 ξύλινων ομπρελών πλησίον των οποίων είναι στοιβαγμένες ξύλινες ξαπλώστρες, ενώ υφίστανται και χώρος τουαλετών“.

Το 3vita.gr τότε σχολίασε ότι πρόκειται απλώς για “μια κίνηση στην σκακιέρα που ακόμη δεν κρίνει την παρτίδα” και δυστυχώς δικαιώθηκε μιας και η απόφαση αυτή θεωρείται πλέον άκυρη.

Το θέμα έμεινε στην αφάνεια και κρατήθηκε στα συρτάρια των υπηρεσιών, προφανώς για να αποφύγει η δημοτική αρχή το πολιτικό κόστος της απόφασης.

Η απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ, όπως αναφέρει έγγραφο της Νομικής Υπηρεσίας, κοινοποιήθηκε στην Υπηρεσία Δόμησης στις 7 Ιουλίου 2016.

Η Οικονομική Επιτροπή συζήτησε στις 27 Ιουλίου 2016, λίγο πριν “κλείσει” για διακοπές ο Δήμος για το θέμα το οποίο μάλιστα ετέθη ως …εκτός ημερήσιας διάταξης (δεν είχε δηλαδή γνωστοποιηθεί στη σχετική πρόσκληση).

Ακολούθησε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ο Δήμαρχος δεν ενημέρωσε σχετικά με την υπόθεση και έφτασε 19 Σεπτεμβρίου 2016 για να δημοσιευτεί στη Διαύγεια η απόφαση του Ιουλίου της Οικονομικής Επιτροπής. Σε αυτήν ο Δήμος δηλώνει ότι θα ασκήσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να αποκρούσει την απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ.

Φυσικά το καλοκαίρι έχει παρέλθει, η Υδρούσα έγινε πεδίο εκμετάλλευσης για κάποιους άλλους επιχειρηματίες που ξεκίνησαν πλωτά δρομολόγια προς το νησί, και ένα θέμα που πέρσι δονούσε την τοπική κοινωνία, πλέον περνά στα ψιλά…