Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Jazz βραδιά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας

Μουσική βραδιά με τους ήχους της jazz διοργανώνει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στις 21:00.

Ταξιδεύοντας στις δεκαετίες του 70’ και του 80’ μέσω της Jazz μουσικής” είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, στην οποία θα πρωταγωνιστήσουν οι Κοσμάς Λαπατάς, ο Δημήτρης Καγκλής και η Μαρία Φριτζελά.

Όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν κράτηση, λόγω περιορισμένων θέσεων, θα χρειαστεί να στείλουν email με τίτλο: “Jazz βραδιά” στο 4dimvoulas@gmail.com με στοιχεία επικοινωνίας, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι διοργανωτές τονίζουν ότι δεν θα διατίθενται προσκλήσεις την ώρα της εκδήλωσης.

Ο κ. Κοσμάς Λαπατάς είναι πτυχιούχος πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας, μουσικολογίας, μουσικής τεχνολογίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην παιδαγωγική πιάνο στις τάξεις Δημήτρη Τουφεξή και Δανάης Καρά. Είναι έφορος πιάνο στα ΚΕΜΑ, ΚΨΥΠΕ και ΕΚΨΨΥ και σύμβουλος σχεδιασμού προγραμμάτων του σχολείου για χαρισματικά παιδιά Περσέλ. Είναι υπεύθυνος καθηγητής της «Σχολής Πιάνου» του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας.

Ο κ. Δημήτρης Καγκλής είναι πτυχιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός του ΕΜΠ, σύμβουλος του Υπουργείου Τηλεπικοινωνιών και κάτοχος πτυχίων σαξόφωνου, αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας. Έχει σπουδάσει σαξόφωνο δίπλα στους Γιώργο Κοτροκόη και Γιάννη Κασσέτα. Διδάσκει σαξόφωνο και συμμετέχει σε διάφορα σχήματα jazz, swing, funk και tango. Παίζει σοπράνο, άλτο, τενόρο και βαρύτονο σαξόφωνο.

Η κ. Μαρία Φριτζελά, απόφοιτος του 4ου Δ.Σ. Βούλας, είναι φοιτήτρια στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και πτυχιούχος της Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας. Είναι μέλος της χορωδίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, και σπουδάστρια κλασσικού τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου στην τάξη της Σουζάνας Γιαννακοπούλου.

Ενημερωτικά:

Η ΜΟΥΣΙΚΗ είναι μια βιωματική εμπειρία που ο κάθε άνθρωπος ζει διαφορετικά. Είναι μια τέχνη που βασίζεται στην επιστήμη των ήχων, και ενώ γίνεται φυσικά αντιληπτή μέσω της ακοής, ταυτόχρονα ενεργοποιεί και τις υπόλοιπες 4 αισθήσεις μας: αφή (εφόσον παίζουμε μουσικό όργανο), όσφρηση (αφού ανακαλεί οσφρητικές εμπειρίες), γεύση (αφού ανακαλεί γευστικές εμπειρίες) και όραση (αφού ανακαλεί εικόνες από τη ζωή μας). Η δύναμη της μουσικής είναι γνωστή και την έχουμε νιώσει οι περισσότεροι. Η μουσική επηρεάζει την ψυχολογική μας διάθεση, μας χαλαρώνει, μας εμπνέει, μας ταξιδεύει, μας θεραπεύει (Κ.Λαπατάς).

Η JAZZ είναι ένα μουσικό είδος που αποτέλεσε εξέλιξη της λαϊκής αμερικανικής μουσικής κατά τον 19ο αιώνα, με αφρικανικές καταβολές. Περιλαμβάνει αρκετά μουσικά είδη που στηρίχτηκαν σε ένα κοινό σκεπτικό κατασκευής, τον μερικό ή και ολικό αυτοσχεδιασμό. Γνώρισε σημαντική ανάπτυξη και διεθνή αναγνωρισιμότητα κατά τη δεκαετία του 1920.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας