Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Η Ζοζεφίν προειδοποιεί: «Θα δράσουμε χωρίς βία…»

Ο Μάριο Ντράγκι «δεν έχει εντολή και δεν έχει εκλεγεί». Αντίθετα, «επιβάλλει πολιτικές που είναι τελείως αντιδημοκρατικές». Αυτό δήλωσε η 23χρονη Ζοζεφίν Γουίτ Μάρκμαν, που έγινε διάσημη από το σάλτο που έκανε στο βήμα όπου μιλούσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Το φυλλάδιο που πέταξε στον Ντράγκι η νεαρή αναρτήθηκε στο Twitter από δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου και, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

A protester interrupts a news conference at the European Central Bank

«Μας ανήκουν οι ζωές μας.
Δεν είναι μάρκες στο παιχνίδι τζόγου της ΕΚΤ για να μπορεί να παίζουν μαζί τους, να πωλούνται ή να καταστρέφονται. Μας ανήκουν οι ζωές μας. Θα είμαστε η φωνή όσων αντιμετωπίζουν καταπίεση, όταν θα ξεκινήσουμε να βλέπουμε ότι η φτώχεια δεν είναι προσωπική ήττα ή μοίρα που δεν αλλάζει…

ΕΚΤ, κυρίαρχε του σύμπαντος, έρχομαι να σου θυμίσω ότι δεν υπάρχει Θεός, αλλά υπάρχουν άνθρωποι, πίσω από αυτές τις ζωές, και αν διοικείς αντί να υπηρετείς, θα ακούσεις τις φωνές μας πιο δυνατές, πιο έντονες, μέσω και έξω από τις αίθουσες, παντού και δε θα αξίζει να ησυχάσεις. Ενώ η ΕΚΤ μπορεί να επιμείνει στην αυτοκρατορική ηγεμονία της, η καθημερινή βία είναι ριζωμένη εδώ και θα βρούμε ριζικές απαντήσεις και θα δράσουμε χωρίς βία κατά της ανθρώπινης καταστροφής. Γιατί δεν θα δεχθούμε την παράλογη ρητορική που η ΕΚΤ θέλει να
επιβάλει σε όλους ακόμα και αν ελευθερία του λόγου και η αξιοπρέπεια μπορεί να πουληθεί στις τράπεζες για την επιβίωση. Με το να επιμένει με την αλαζονεία της κατά των ανθρώπων, η ΕΚΤ αυξάνει επικίνδυνα το χρέος της σε εκείνους. Μια συνέντευξη Τύπου δεν είναι αρκετή για να ανακηρύξεις τη δημοκρατία.

Δεν περιμένω απ’ αυτόν τον παράνομο θεσμό να ακούσει τη φωνή μου ή να καταλάβει το μήνυμά μου… όμως σίγουρα ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι καταλαβαίνουν πολύ καλά περί τίνος πρόκειται. Σήμερα δεν είμαι παρά μια πεταλούδα που σας στέλνει ένα μήνυμα, αλλά πρέπει να φοβάστε ότι θα ακολουθήσουν πολύ περισσότεροι.

Θα σας αφαιρέσουμε την εξουσία που έχετε πάνω στις δικές μας ζωές.
Η ΕΚΤ δεν έχει ακόμα πληρώσει το χρέος της».

Όχι μόνο πεταλούδα, αλλά αιλουροειδές αποδείχτηκε η Ζοζεφίν, αφού χρειάζεται ιδιαίτερη ευλυγισία για να σκαρφαλώσει κανείς πάνω στο τραπέζι του Ντράγκι. Αυτό που άρεσε στους περισσότερους, δεν ήταν μόνο η πράξη της καθεαυτή, αλλά το πλατύ χαμόγελο της Ζοζεφίν που δεν έσβησε ακόμα και όταν οι σεκιουριτάδες την πήραν σηκωτή.
Μερικές φορές ένα χαμόγελο μπορεί να είναι πιο επικίνδυνο από την ανοιχτή απειλή.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας