Όταν ο Γιουνκέρ γευμάτισε στο Καβούρι για να τον δουν στη Γερμανία

Όταν ο Γιουνκέρ γευμάτισε στο Καβούρι για να τον δουν στη Γερμανία

Η Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ είναι μια από τις μεγαλύτερες και εγκυρότερες καθημερινές εφημερίδες της Γερμανίας. 

Το παλιομοδίτικο μεγάλο μέγεθος της σελίδας της, οι συντηρητικές θέσεις της και το όλο στήσιμο της εφημερίδας θυμίζουν σε πολλά τη δική μας Καθημερινή.

Στην τελευταία της διαφημιστική εκστρατεία η FAZ, όπως αποκαλούν με μια συντομογραφία το γερμανικό έντυπο, επέλεξε να πάρει μίνι συνεντεύξεις από διάσημα πρόσωπα της πολιτικής. “Πίσω από τη FAZ πάντα ένα έξυπνο μυαλό” είναι το σλόγκαν της εκστρατείας.

Για τη συνέντευξη του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επιλέχθηκε ως σκηνικό η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα, το Καβούρι.

Με φόντο τα νερά της αθηναϊκής ριβιέρας, ηχητικό “χαλί” ένα ρυθμό σε μπουζούκι και αφού τα πρώτα πλάνα εστιάσουν στην Ακρόπολη και τους τσολιάδες, ο ισχυρός άνδρας της ΕΕ κάθεται σε μια παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα, στο “Πανόραμα”.

Από τα πλάνα καταλαβαίνουμε ότι η παραγγελία είχε χταπόδι, κολοκυθάκια και …εσπρέσο.

Στην ερώτηση για την κρίση στην Ελλάδα, ο Γιουνκέρ απαντά ότι “είναι ένα πολύ μεγάλο έθνος” και την ίδια στιγμή η κάμερα εστιάζει στον τιμοκατάλογο, όπου οι αξίες αναγράφονται (ακόμα) σε ευρώ.

“Πάντα τάχθηκα υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Η χώρα ανήκει κατά τρόπο απολύτως φυσικό στην Ευρώπη. Το γεγονός ότι στην Ελλάδα βλέπουμε ακόμα τιμοκαταλόγους σε ευρώ είναι μια όψιμη ικανοποίηση για κάποιον σαν εμένα που ήθελε τα πράγματα να είναι έτσι όπως είναι τώρα” σχολιάζει ο κορυφαίος πολιτικός της ΕΕ από το Λουξεμβούργο.

Δείτε το βίντεο: