Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βαρη

Καφέ κάδοι οικιακής ανανύκλωσης σε Βούλα, Βάρη και Βουλιαγμένη

Την επέκταση του προγράμματος των καφέ κάδων για την ανακύκλωση βιοαποβλήτων (υπολείμματα τροφών) αποφάσισε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. 

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, εκτός από τα Πηγαδάκια Βούλας που εξαρχής είχαν επιλεγεί ως πιλοτική γειτονιά, καφέ κάδοι θα τοποθετηθούν στη Μηλαδέζα της Βάρης και στη συνοικία της οδού Παναγούλη στη Βουλιαγμένη.

Το πρόγραμμα ξεκινά στα τέλη του Σεπτεμβρίου 2018 και θα τοποθετηθούν 750 καφέ κάδοι στα Πηγαδάκια, 550 κάδοι στη Μηλαδέζα και 310 στη Βουλιαγμένη.

Καφέ κάδοι υπάρχουν ήδη στα ξενοδοχεία των τριών πόλεων και στα καταστήματα εστίασης. Με την προμήθεια ειδικού απορριμματοφόρου τον Σεπτέμβριο, ο Δήμος δηλώνει ότι θα εκτρέψει σημαντικές ποσότητες αποβλήτων από τον κοινό κάδο απορριμμάτων και παράλληλα θα οδηγήσει τα υλικά αυτά για κομποστοποίηση.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου, “στόχος τους προγράμματος είναι η συνολική αποκομιδή 8.500 τόνων πράσινων και βιοαποβλήτων ετησίως που θα οδηγηθούν στην παραγωγή του εδαφοβελτιωτικού Vita Green Plus και Vita Green. Στη συνέχεια το εδαφοβελτιωτικό θα διατεθεί στους κατοίκους της πόλης καθώς και τις υπηρεσίες περιβάλλοντος του Δήμου για την αύξηση του πράσινου ισοζυγίου στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης“.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας