Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βαρη

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη: Προσοχή στους καφέ κάδους

Αστοχίες στη χρήση των καφέ κάδων και προσμίξεις των οργανικών με άλλα απόβλητα επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή που αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται στα Πηγαδάκια της Βούλας, στη Μηλαδέζα της Βάρης και στη Βουλιαγμένη έχει πρόβλημα “καθώς παρατηρείται υποβάθμιση της ποιότητας των οργανικών αποβλήτων που απορρίπτονται στους καφέ κάδους” όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, “έχουν παρατηρηθεί προσμίξεις με άλλα απόβλητα (πλαστικά, χάρτινες συσκευασίες κ.α.), οι οποίες οδηγούν στην αλλοίωση του υψηλής ποιότητας, παραγόμενου εδαφοβελτιωτικού – λιπάσματος από τα οργανικά και πράσινα απόβλητα (VITA GREEN) που πραγματοποιείται στον Δήμο μας και χρησιμοποιείται ευρέως σε ιδιωτικούς και δημόσιους κήπους και φυτεύσεις”.

Πώς θα μειωθούν οι αστοχίες; Οργανικά απόβλητα είναι μόνο τα υπολείμματα τροφών τα οποία πρέπει να τοποθετούνται στους καφέ κάδους σε χάρτινες ή κομποστοποιήσιμες σακούλες.

Για τους συμμετέχοντες στο πιλοτικό πρόγραμμα στα Πηγαδάκια, για το διάστημα που θα είναι σε ισχύ τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο Δήμος θα παραδίδει τα πακέτα με τις σακούλες κατ’ οίκον, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία στο 2132020152-154.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας