Επιβράβευσε την καινοτομία ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Επιβράβευσε την καινοτομία ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη λήξη του Προγράμματος Υποστήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο στα πλαίσια του 2ου Athens Innovation Festival.

tspg

Ο Δήμος των 3Β με το Πρόγραμμα Υποστήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας, στο διάστημα από το Φεβρουάριο έως το Νοέμβριο του 2018, έδωσε την ευκαιρία σε δέκα ομάδες να παρακολουθήσουν συμβουλευτικά εργαστήρια ούτως ώστε να εξελιχθούν και να αξιοποιηθούν τις ιδέες τους επιχειρηματικά. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας ήταν τα εξής:

Από τις δέκα ομάδες που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα, οχτώ είχαν την δυνατότητα να εξελίξουν τις ιδέες τους, φέρνοντας τις σε ένα ώριμο στάδιο υλοποίησης.

Δύο από αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει τη δραστηριότητα τους έχοντας εταιρική μορφή.

Μία από τις ομάδες, μέσω του προγράμματος υπέβαλλε αίτηση και έλαβε χρηματοδότηση από το The Peoples Trust (αξίας 10.000€), κεφάλαιο το οποίο αξιοποιεί για να αναπτύξει περαιτέρω τη νέα έκδοση της πλατφόρμας και του application της.

Δύο ομάδες προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του διαγωνισμού καινοτομίας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), με τίτλο 2α Athens Startup Awards. Οι δύο αυτές ομάδες, επιλέχθηκαν για ένταξη τους στη Θερμοκοιτίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΘΕΑ -ΕΒΕΑ), η οποία τους παρέχει δωρεάν χώρο εργασίας καθώς και επιπλέον συμβουλευτική υποστήριξη.

Έξι ομάδες είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια του Προγράμματος να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στο Metavallon Fund, ενός εκ των 9 επενδυτικών σχημάτων που έχουν δημιουργηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών & Ανάπτυξης & την Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (EIF). Για δύο εκ των έξι ομάδων το Metavallon εξέφρασε ενδιαφέρον για περαιτέρω συζητήσεις, οι οποίες ίσως οδηγήσουν σε χρηματοδότηση τους.

Τέλος, δύο ομάδες, έλαβαν βοήθεια και οδηγίες μέσα από τα επιχειρηματικά εργαστήρια του προγράμματος τις οποίες χρησιμοποίησαν και αξιολόγησαν τις ιδέες τους καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι δεν θα μπορούσαν να μετεξελιχθούν σε επιχειρήσεις. Η συμβολή μας για αυτές τις ομάδες ήταν εξίσου σημαντική γιατί απάλλαξε τους συμμετέχοντες από κόπο, χρόνο, έξοδα και την απογοήτευση μιας αποτυχημένης προσπάθειας. Ήδη τα μέλη τους έχουν στρέψει τις δυνάμεις τους σε άλλη επαγγελματική πορεία.

Στην τελική εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι παρακάτω επιχειρηματικές προτάσεις:

 • 3V Cable Park
 • Σύστημα -μηχανισμός καταπολέμησης της κάμπιας
 • Timejack
 • Ανακύκλωση Ρεύματος σε Κολώνα Φωτισμού
 • Εγκατάσταση Μελισσοκομικών Σταθμών
 • AAwateradventures
 • Wedding Agenda
 • StompDaddy 

Το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασία ήταν: 

 • 1ο βραβείο αξίας 3.000€ χορηγία της Τράπεζας Eurobank: Wedding Agenda
 • 2o βραβείο αξίας 2.000€ χορηγία της Τράπεζας Eurobank: Timejack
 • 3o βραβείο αξίας 1.000€ χορηγία του Ομίλου Διβάνη: StompDaddy 

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η Λυδία Αργυροπούλου, Δημοτική Σύμβουλος η οποία υποστήριξε εκ μέρους του Δήμου το Πρόγραμμα καθόλη του τη διάρκεια, ενώ το πρόγραμμα έκλεισε με την ομιλία του ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί η ευκαιρία σε δύο από τις ομάδες να εφαρμόσουν πιλοτικά τις ιδέες τους στα πλαίσια του Δήμου.

Τονίζοντας τη σημασία αυτών των πρωτοβουλιών εκ μέρους των Δήμων σημείωσε ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα συνεχίσει να υποστηρίζει με τις δικές του δυνάμεις την επιχειρηματικότητα και τις νέες ιδέες.