Καλά Χριστούγεννα, χωρίς τετράποδα...δώρα

Καλά Χριστούγεννα, χωρίς τετράποδα…δώρα

Ένα κατοικίδιο, σκυλάκι, γατάκι, κουνελάκι ή ψαράκι, όσο χαριτωμένο κι αν είναι, δεν παύει να είναι μία δέσμευση και μία προσθήκη υποχρέωσης στο καθημερινό πρόγραμμα. Μην κάνετε λοιπόν ”δώρα” κουτάβια, γατάκια ή άλλα ζώα στους αγαπημένους σας, αν δεν έχετε συζητήσει μαζί τους για το αν είναι έτοιμοι για ένα ζώο.

Τα σκυλιά και οι γάτες αποτελούν μία δέσμευση για τα επόμενα 15-18 χρόνια. Όλα τα κατοικίδια
έχουν έξοδα, αν και όχι τεράστια, ενώ απαιτούν χρόνο για φροντίδα και χώρο για να μένουν. Χρειάζονται τροφή, αξεσουάρ, βόλτες, κτηνίατρο, πού θα μένουν αν φύγετε για διακοπές κλπ.

tspg

Πριν λοιπόν σκεφτείτε τον ενθουσιασμό και την έκπληξη των αγαπημένων σας προσώπων όταν δουν ένα χαριτωμένο γούνινο πλασματάκι, αναλογιστείτε το μετέπειτα, την μακροχρόνια δέσμευση, για την οποία πρέπει ο άλλος να είναι έτοιμος και συνειδητοποιημένος.

Μην κάνετε λοιπόν δώρα ζώα. Ακόμα και αν γνωρίζετε κάποιον φίλο σας που θέλει πολύ ένα ζώο, μην αγοράσετε ζώο. Δεν είναι…προϊόντα, ούτε έχουν κάρτα αλλαγής. Πάρτε τον και επισκεφθείτε την τοπική φιλοζωική ώστε να υιοθετήσετε μία ψυχή που έχει ανάγκη. Κι αυτό είναι πραγματικά
μία πολύ καλή Χριστουγεννιάτικη πράξη.

Καλά Χριστούγεννα!