Καλύτερη αστυνόμευση χωρίς τμήματα σε Βούλα και Βάρη;

Καλύτερη αστυνόμευση χωρίς τμήματα σε Βούλα και Βάρη;

Ακόμη μία συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχε χθες ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος που συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαμιχαήλ συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Δημήτρη Αναγνωστάκη και θέμα της συζήτησης δεν ήταν άλλο από τα προβλήματα αστυνόμευσης του ενιαίου Δήμου, μετά την κατάργηση δύο τμημάτων στη Βούλα και τη Βάρη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, “ο κ. Αναγνωστάκης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι μετά την ενοποίηση των τμημάτων που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των διοικητικών θέσεων θα υπάρξει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα αστυνομικών για περιπολίες και επεμβάσεις”.

Αυτή άλλωστε είναι και η πάγια κυβερνητική θέση που επέβαλλε τον αστυνομικό “Καλλικράτη” με συγχωνεύσεις χιλιάδων τμημάτων ανά τη χώρα. Αυτή ήταν όμως μια επιλογή για λόγους περικοπής δαπανών φυσικά και δεν προωθούσε κάποιο νέο υπηρεσιακό σχέδιο.

Το μείζον ζήτημα που προκύπτει ειδικά στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι αυτό της φύλαξης των “υψηλών προσώπων” που διαμένουν στην περιοχή (υπουργοί, αρχηγοί κομμάτων κ.ά.) μια υπηρεσία που απασχολεί το δυναμικό των τοπικών τμημάτων.

Το θέμα αυτό ανέδειξε με ερώτησή του στη Βουλή ο Γιώργος Μαυρωτάς (περισσότερα εδώ) ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό αναλυτικές εξηγήσεις.

Στη σχετική τοποθέτηση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου πάντως προς τον γ.γ. του υπουργείου, δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Ανεξάρτητα από τα σχέδια επί χάρτου και τις συναντήσεις παραγόντων, η χαμηλή εγκληματικότητα και η έλλειψη αισθήματος ασφάλειας στις γειτονιές των 3Β είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός και ουδείς μέχρι τώρα δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις για την αντιμετώπισή του.