Από το παράθυρο ιδιωτικοποίηση στο δήμο Αθηναίων καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Για μεθοδική «εκποίηση – ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών του δήμου» καταγγέλλει η ομοσπονδία των Δημοτικών Υπαλλήλων τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Σε ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή διέθεσε για «επισκευή και συντήρηση οχημάτων» το ποσό των 23.000.688,347 ευρώ.

‘Οπως υπογραμμίζει, «η Δημοτική Αρχή της Αθήνας χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την έλλειψη προσωπικού προχωρά στην κατάργηση του Δημοσίου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Υπηρεσίας Καθαριότητας και την ανεξέλεγκτη οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών.

nourish

Συνειδητά επιλέγει τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης σε βάρος των εργαζομένων αλλά και των δημοτών της Αθήνας που θα επωμιστούν τελικά το κόστος των επιλογών τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τα Σωματεία που δραστηριοποιούνται στο Δήμο της Αθήνας, ανεξαρτήτως εάν έχουν έννομο συμφέρον ή δραστηριοποιούνται στον Τομέα Καθαριότητας να συμβάλλουν ενωτικά, αγωνιστικά, κινηματικά στην αποτροπή της εκχώρησης του Μηχανολογικού Τμήματος της Υπηρεσίας Καθαριότητας σε ιδιώτες».

sea ergon