Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Ο Καμίνης και το σόου με τα Σύμφωνα Συμβίωσης ομοφύλων

Με τη φωτογραφική μηχανή …παρά πόδα ανέμενε το γραφείο Τύπου του Δημάρχου Αθηναίων την καταχώρηση στο Ληξιαρχείο των πρώτων Συμφώνων Συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων. 

Έτσι, μόλις πήρε τη συγκατάθεση από δικηγόρο που εκπροσωπούσε ένα ομόφυλο ζευγάρι πήρε έστω και για λίγα λεπτά στη θητεία του το ρόλο του Ληξίαρχου, υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα και φυσικά έβγαλε και το σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο με το στιλό στο χέρι, που έγινε viral στα social media μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.

Ο Γιώργος Καμίνης πάντως κατηγορήθηκε αμέσως για επικοινωνιακό πυροτέχνημα με σκοπό την αυτοπροβολή του.

Άλλωστε, μέλη του LGBTQ κινήματος υπενθυμίζουν ότι όταν έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για τη δημαρχία το 2010, ο μέχρι τότε Συνήγορος του Πολίτη είχε ταχθεί γραπτώς κατά της τέλεσης γάμου μεταξύ ομοφύλων (περισσότερα εδώ).

Τα χρόνια όμως πέρασαν και μετά τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πλέον το συγκεκριμένο θέμα σταμάτησε να είναι στο στάδιο της διεκδίκησης και πλέον προσφέρεται για …life style.

 

Τα πράγματα στη θέση τους έβαλε πάντως με αναρτήσεις του στο Facebook ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, Βασίλης Σωτηρόπουλος, αποσαφηνίζοντας ότι ο Γιώργος Καμίνης στην προκειμένη περίπτωση έδρασε με όρους …θεάματος.

12494880_10153797701394854_2270947056148919639_n

Όπως σημείωσε “το σύμφωνο συμβίωσης ειναι μία σύμβαση και δεν υποκαθιστά τον γάμο. Ο Δήμαρχος δεν έχει καμία δουλειά να παρουσιάζει ως δημόσια μια διαδικασία που διέπεται από εχεμύθεια.

Το αίτημα παραμένει ο πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών, εκεί έχει αρμοδιότητα ο δήμαρχος. Τα υπόλοιπα είναι καθαρός λαϊκισμός. Και με λαϊκισμό δεν υποστηρίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα“.

Ακόμη πιο αποκαλυπτικά, τόνισε για τους ρόλους Δημάρχου και Ληξίαρχου:

Επειδή γράφονται ανακρίβειες, ο Δήμαρχος δεν υπογράφει κανένα σύμφωνο συμβίωσης. Υπογράφει την ληξιαρχική πράξη καταχώρι…

Δημοσιεύτηκε από Vasilis Sotiropoulos στις Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας