Ένα καμμένο κοντέινερ στο προαύλιο του 2ου Γυμνασίου Βούλας

Ένα καμμένο κοντέινερ στο προαύλιο του 2ου Γυμνασίου Βούλας

Τρεις μήνες συμπληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες από το βράδυ που το κοντέινερ – αίθουσα στο 2ο Γυμνάσιο Βούλας έπιασε φωτιά. 

Ήταν 20 Ιουνίου 2017, όταν η πρόσφατα ανακαινισμένη βοηθητική αίθουσα του σχολείου λαμπάδιασε και ουσιαστικά αχρηστεύτηκε.

Οι καλοκαιρινοί μήνες πέρασαν, το πρώτο κουδούνι χτύπησε και το καμμένο κοντέινερ παραμένει στη θέση του.

Το θέμα έφερε με ερώτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 11 Σεπτεμβρίου ο Δημήτρης Δαβάκης, για να λάβει απάντηση από τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο πως “εντός των ημερών θα απομακρυνθεί από το σχολείο”. Ο δήμαρχος δικαιολογήθηκε για την καθυστέρηση υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να βρεθεί ιδιωτική εταιρεία για τη μεταφορά της αίθουσας εκτός σχολείου, μιας και ο εξοπλισμός του Δήμου δεν επαρκούσε. Η εταιρεία βρέθηκε και η απομάκρυνση εκκρεμούσε από μέρα σε μέρα.

Το θέμα συζητήθηκε και στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου δόθηκε η διαβεβαίωση ότι την περασμένη Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου μια εταιρεία θα το απομάκρυνε. Δυστυχώς, παραμένει ακόμη και σήμερα στη θέση του…

Οι γονείς του σχολείου επισημαίνουν ότι το κοντέινερ έχει πλέον τοξικά στοιχεία πάνω του, είναι επικίνδυνο και ότι η πόρτα του δεν κλείνει. Άλλωστε, εκτός από παιδιά Γυμνασίου, το σχολείο χρησιμοποιείται και από μικρότερες ηλικίες τα απογεύματα, κατά τη χρήση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων από το ΚΔΑΠ.

Η παρακμιακή αυτή εικόνα είναι μια χτυπητή ανορθογραφία στο 2ο Γυμνάσιο Βούλας!