Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη: Κανένα παιδί χωρίς σχολικά είδη

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που δείχνει την ευαισθησία της και τη γνώση των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία έλαβε η δημοτική αρχή των 3Β. 

Προ ημερών, με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαίρης Φουρναράκη, αξιοποιήθηκαν δωρεές ιδιωτών και συγκεντρώθηκαν τα βασικά σχολικά είδη για να γεμίσουν δεκάδες σχολικές τσάντες.

Όπως τονίζουν τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, πολλές οικογένειες διστάζουν να περάσουν το κατώφλι του Δήμου ζητώντας βοήθεια, παρόλο που το έχουν ανάγκη, για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας.

Γι’ αυτές τις περιπτώσεις αξιοποιείται το επιστημονικό δυναμικό του Δήμου που γνωρίζει άριστα τους ενδεδειγμένους τρόπους προσέγγισης των ανθρώπων, αλλά απαιτείται και το κοινωνικό αισθητήριο των αιρετών που γνωρίζουν συνήθως καλύτερα από τον καθένα τις ιστορίες πίσω από τα χαμόγελα των ανθρώπων, ενώ μπορούν να παρακάμψουν και τα γραφειοκρατικά εμπόδια που στήνει ο διοικητικός μηχανισμός πολλές φορές, εμποδίζοντας πολίτες να αξιοποιήσουν τα δικαιώματά τους.

Όπως πληροφορηθήκαμε, όλες οι σχολικές τσάντες παραδόθηκαν με διακριτικότητα, δίνοντας χαμόγελο σε παιδιά του Δήμου και απαλλάσσοντας κάποιες οικογένειες από ένα έξοδο που πλέον δεν είναι αμελητέο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας