Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Ανεξάρτητη Κίνηση

Κανόνες στα τουριστικά λεωφορεία που διασχίζουν Βούλα και Βουλιαγμένη

Μεγάλο προβληματισμό έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η παρουσία των διώροφων ανοιχτού τύπου τουριστικών λεωφορείων που ξεκίνησαν φέτος δρομολόγια εντός της Βούλας και της Βουλιαγμένης.

Το Συμβούλιο συζήτησε για τις άδειες που ζήτησαν τέσσερις τουριστικές επιχειρήσεις ώστε να εγκαταστήσουν στα πεζοδρόμια του Δήμου ενημερωτικές πινακίδες που θα χρησιμεύουν ως στάσεις.

Βέβαια, μία εξ αυτών των εταιρειών έχει ήδη προχωρήσει άνευ άδειας στην τοποθέτηση τέτοιων πινακίδων με τον τρόπο που εκείνη νόμιζε ορθότερο, αλλά στην πραγματικότητα δημιουργεί προβλήματα. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος πάντως τις χαρακτήρισε “αυθαίρετες και παράνομες”, είπε ότι αποτελούν ρύπο και ότι έδωσε στη Δημοτική Αστυνομία και στην Τεχνική Υπηρεσία εντολές να τις καταγράψουν και να τις απομακρύνουν.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, οι νέες ταμπέλες που θα τοποθετήσουν οι λεωφορειακές αυτές γραμμές θα είναι τριγωνικά πρίσματα, με πλευρά 20 εκατοστών και ύψος 1,8 μέτρων. Μετά από πρόταση του Διονύση Κοντονή, αποφασίστηκε να κατασκευαστούν από ξύλο και θα τοποθετηθούν στις άκρες των πεζοδρομίων, ώστε να μην εμποδίζεται η διέλευση των πεζών.

Επιπλέον, συζητήθηκε η διαδρομή των λεωφορείων αυτών που σήμερα έχει δρομολογηθεί ακόμη και εντός του αστικού ιστού, σε οδούς που είναι πρακτικά αδύνατο να κινηθούν, όπως η οδός Ερμού στη Βουλιαγμένη ή είναι επικίνδυνη η παρουσία τους, όπως η οδός Ιάσονος στη Βουλιαγμένη που διέρχεται μπροστά από δύο σχολεία. Ο δήμαρχος είπε ότι τα δρομολόγια έχουν καθοριστεί με υπουργική απόφαση και ζήτησε εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο να παρέμβει στο αρμόδιο υπουργείο για την τροποποίησή τους.

Ακόμη, τονίστηκε ότι για την κατάληψη του πεζοδρομίου οι εταιρείες θα καταβάλουν τέλος στον Δήμο, το ύψος του οποίου θα οριστεί από την Οικονομική Επιτροπή.

Ως ενδεικτικές τιμές δόθηκαν αυτές που ισχύουν στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιά, 900 ευρώ και 700 ευρώ το χρόνο αντίστοιχα.

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 11/6/2016)

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας