Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Δύο καντίνες με κλήρωση στην ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας

Τάξη στη “σημερινή χαοτική κατάσταση της Βάρκιζας” υποστηρίζει ότι θα βάλει η δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τον περιορισμό των τροχήλατων καντινών.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης υποστήριξε ότι ο Δήμος δεν μπορεί σήμερα να ελέγξει πόσες καντίνες δραστηριοποιούνται στο ελεύθερο κομμάτι της παραλίας, ούτε να τις περιορίσει.

Αναφέρθηκε σε δεκάδες παράπονα δημοτών για την όχληση που παράγουν από τη λειτουργία, τη μουσική και τις ηλεκτρογεννήτριες που χρησιμοποιούν.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραχωρήσει κατόπιν κλήρωσης δύο άδειες για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από τροχήλατες καντίνες.

Ο Δήμαρχος είπε πως με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει η Δημοτική Αστυνομία να εκδιώξει όποια άλλη επιχειρήσει να εγκατασταθεί στην παραλία και παράλληλα ο Δήμος θα μπορέσει να ηλεκτροδοτήσει τις καντίνες ώστε να αποφύγουν τις γεννήτριες.

Η παραχώρηση για 4 μήνες θα έχει αντίτιμο 500 ευρώ συνολικά (125 ευρώ είναι δηλ. το μηνιαίο “μίσθωμα”) και η κλήρωση θα γίνει κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης από την Οικονομική Επιτροπή.

Το ωράριο λειτουργίας των καντινών θα ακολουθεί αυτό των καταστημάτων, δηλ. μέχρι τις 3 π.μ. ενώ το ωράριο μουσικής θα έχει όριο τα μεσάνυχτα.

Από τους συμβούλους της συμπολίτευσης εκφράστηκαν επιφυλάξεις ως προς το ωράριο, ο αριθμός των καντινών χαρακτηρίστηκε μικρός όπως και το αντίτιμο που ζητά ο Δήμος.

Ήδη στον Δήμο έχουν κατατεθεί αιτήσεις από τους: Μαρία Δεδεγκίκα, Σταύρο Αργυρουδάκη και Παναγιώτα Σουρμπάτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας