Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Νέα απόπειρα απαγόρευσης του καπνίσματος

Ξεκινούν εκ νέου οι έλεγχοι για την εφαρμογή των αντικαπνιστικών μέτρων από το υπουργείο Υγείας. Με εγκύκλιό της, η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή καλεί τα συναρμόδια υπουργεία, τους φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους.

Ζητεί, μάλιστα, τη συνδρομή της αστυνομίας, προκειμένου να εντοπίζονται οι παραβάτες και να καταλογίζονται τα πρόστιμα, τα οποία φτάνουν έως και τα 500 ευρώ. Η κ. Μακρή καλεί τους προϊσταμένους των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων να συγκροτήσουν κλιμάκια ελέγχου και να καθορίσουν -έως το τέλος του μήνα- αρμοδίους υπαλλήλους.

Εφιστά, δε, την προσοχή τους στη σήμανση του χώρου με τα απαγορευτικά σήματα του καπνίσματος, τα οποία θα πρέπει να επαναλαμβάνονται ανά 15 τετραγωνικά μέτρα. Πρέπει, επίσης, να ελέγχεται εάν υπάρχουν σταχτοδοχεία κατά τον έλεγχο του χώρου ή βιβλίο αναφοράς για την καταγραφή του ελέγχου και των αποτελεσμάτων.

Το πρόβλημα βέβαια έγκειται στο γεγονός ότι με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, το αρμόδιο προσωπικό δεν υπάρχει…

Η αστυνομία και το λιμενικό δεν συμμετείχαν ποτέ επαρκώς στη διαδικασία, ενώ υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις και στο Σώμα Ελέγχου Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ). Οι έλεγχοι δύσκολα μπορούν να πραγματοποιηθούν κατά τις βραδινές ώρες, καθώς δεν υπάρχουν τα κονδύλια για υπερωριακή απασχόληση του προσωπικού.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας