Εκδήλωση για τον Ιωάννη Καποδίστρια από τον Δήμο Αίγινας (photos)

Εκδήλωση για τον Ιωάννη Καποδίστρια από τον Δήμο Αίγινας (photos)

Εκδήλωση για τα 188 χρόνια από την άφιξη στην Αίγινα και την ορκωμοσία (την 26 Ιανουαρίου 1828) του πρώτου κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια πραγματοποίησε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου ο Δήμος Αίγινας.

Τις εκδηλώσεις αυτές, τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος, ανακηρύχτηκε και επίτιμος δημότης Αίγινας, σε τελετή, στο παλαιό Δημαρχείο του νησιού.

tspg

Παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κ. Χατζηπέρος, οι Δήμαρχοι Κέρκυρας, Ναυπλίου και Αμμοχώστου (πόλεις, με τις οποίες, επίσης, συνδέθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας και συγκροτούν δίκτυο για τη διατήρηση της μνήμης του), ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, (ΠΕΔΑ) καθώς και ανώτατοι εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της χώρας.

Στις θρησκευτικές τελετές και δοξολογίες, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αίγινας, Ύδρας και Σπετσών, κ. Εφραίμ, ενώ στη σημασία και στο έργο του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και της σύνδεσή του με την Αίγινα, πρώτη πρωτεύουσα του ελεύθερου κράτους, αναφέρθηκε, με την εξαιρετική και εμπεριστατωμένη ομιλία του, ο Γενικός Διευθυντής των Γενικών Αρχείων του Κράτους, κ. Νικόλαος Καραπιδάκης.

Ακολούθησε, επίσκεψη και προσκύνημα του Προέδρου της Δημοκρατίας και όλων των παραπάνω επισήμων, στην Ιερά Μονή του Πολιούχου και Προστάτη της Αίγινας, Αγίου Νεκταρίου, και στη συνέχεια, επιστροφή τους στον Πειραιά με την Πυραυλάκατο (ΤΠΚ) «ΑΝΘΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΡΙΤΣΟΣ», μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και ανώτατους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.


Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Δήμαρχος Αίγινας, Δημήτρης Μούρτζης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αίγινας, Ύδρας και Σπετσών, κ. Εφραίμ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της Δοξολογίας.

aigina_1

Εκδήλωση στο Δημαρχείο Αίγινας παρουσία και του Υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατά την επιστροφή στον Πειραιά με την Πυραυλάκατο «Ανθυποπλοίαρχος Ρίτσος»

aigina_3

Στιγμιότυπο από την τελετή παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το κλειδί της πόλης και ανακηρύχτηκε επίτιμος Δημότης Αίγινας

aigina_4

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπαρχηγό του Στόλου, Υποναύαρχο, Ιωάννη Κορακάκη

aigina_5