Καραγκούνης, Αφρουδάκης και άλλοι στο Δημοτικό της Βουλιαγμένης

Καραγκούνης, Αφρουδάκης και άλλοι στο Δημοτικό της Βουλιαγμένης

Σημαντικούς αθλητές και πρωταθλητές από πολλά αθλήματα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν χθες Δευτέρα οι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. 

Οι δράσεις που προγραμμάτισε το σχολείο, κάτω από τον γενικό τίτλο “Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός – Δικαίωμα για όλους” είχαν στόχο, όπως τόνισε η διευθύντρια του σχολείου, Αλεξάνδρα Σταθοπούλου, “την υιοθέτηση ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών και μιας προσπάθειας να παρακινηθούν οι μαθητές και μαθήτριες να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης τους, την καλλιέργεια και ενίσχυση της ευεξίας τους”.

tspg

Έτσι, τα παιδιά του Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πρωταθλητές, αθλητές και αθλήτριες από πολλά αθλήματα.

Στο ποδόσφαιρο γνώρισαν από κοντά τον Γιώργο Καραγκούνη και τον Γιάννη Γκούμα. Είδαν μαζί τα βίντεο που είχαν ετοιμάσει οι ίδιοι οι μαθητές, με τη νίκη της εθνικής ομάδας το 2004, το κύπελλο, τη χαρά του κόσμου. Συγκινήθηκαν, έκαναν ερωτήσεις, συζήτησαν προβληματίστηκαν, και ονειρεύτηκαν…

img_5287

img_5291

img_5278

Επίσης γνώρισαν από κοντά αθλητές και αθλήτριες του Ναυτικού Ομιλου Βουλιαγμένης. Συγκεκριμένα τον ολυμπιονίκη, πρωταθλητή και αρχηγό της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Χρήστο Αφρουδάκη, την ολυμπιονίκη και χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια Χριστίνα Τσουκαλά και τον Νικόλα Πλύτα, παγκόσμιο πρωταθλητή στο wakeboard και το θαλάσσιο σκι.

img_5280

img_5298

Οι μαθητές συζήτησαν μαζί τους για τη σκληρή προπόνηση, για το πώς νιώθουν στη νίκη και την ήττα, για τη διατροφή τους και πολλά ακόμα.

Στη συνέχεια, έπαιξαν ένα λίγο ως πολύ άγνωστο άθλημα σε πολλούς, την τοιχοσφαίριση ή αλλιώς squash, με την Ελίζα Καργιώτη, πρωταθλήτρια Ελλάδος και τον Κωνσταντίνο Καργιώτη, μέλος της εθνικής ομάδας squash.

img_5362

img_5356

img_5330

Εκπαιδευτικοί και μαθητες έπαιξαν πινγκ πονγκ στα ειδικά τραπέζια που στήθηκαν στην αυλή με την στήριξη των προπονητών του Πρώτεα Βουλας και πολλές άλλες κινητικές δραστηριότητες με τους γυμναστές.

img_5334

img_5332