Ενεργοποιείται η κάρτα αλληλεγγύης για 145.333 δικαιούχους

Ενεργοποιείται η κάρτα αλληλεγγύης για 145.333 δικαιούχους

16,3 εκ. ευρώ σε 145.333 δικαιούχους

Για πέμπτη φορά θα ενεργοποιηθεί η κάρτα αλληλεγγύης από αύριο (24 Νοεμβρίου) από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης.

Το ποσό των 16,3 εκατ. ευρώ, θα πιστωθεί σε 145.333 δικαιούχους, που θα λάβουν έτσι την ε’ καταβολή της Κάρτας Αλληλεγγύης.

Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που γίνεται μέσω της χρήσης αυτής της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

Τα ποσά που καταβάλλονται ανά άτομο στην Κάρτα είναι από 70 μέχρι 220 ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι όσοι δικαιούχοι δεν δουν τα χρήματά τους στον λογαριασμό τους, ας ξανατσεκάρουν την Τρίτη (24/11), που είναι ουσιαστικά καταληκτική ημερομηνία πληρωμής.

Η δόση αυτή πρόκειται ουσιαστικά για την οικονομική ενίσχυση του προγράμματος Ανθρωπιστικής Κρίσης, που κρίνεται βάσει του εισοδήματος που έχει δηλώσει ο κάθε δικαιούχος. Το Υπουργείο Εργασίας έχει υπολογίσει πως η επιδότηση σίτισης έχει ωφελήσει μέχρι στιγμής συνολικά 349.826 άτομα, που καρπώνονται το βοήθημα.

Τέλος, η επιδότηση σίτισης θα δοθεί σε 9 μηνιαίες δόσεις, η ολοκλήρωσή της θα γίνει τον Απρίλιο του 2016, ενώ κύκλοι του Υπουργείου έχουν σημειώσει στο παρελθόν ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και για τον επόμενο χρόνο…