Καταδικάστηκε σε 28 χρόνια φυλάκισης επειδή σκότωσε 7 σκυλιά

Καταδικάστηκε σε 28 χρόνια φυλάκισης επειδή σκότωσε 7 σκυλιά

Σιδηροδέσμιος, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και με πολυάριθμη αστυνομική συνοδεία, ο 25χρονος Jason Brown, οδηγήθηκε ενωπίον του δικαστηρίου, για να ακούσει την απόφαση του δικαστή, που τον καταδίκασε σε 28 χρόνια φυλάκιση, επειδή βασάνισε, σκότωσε και διαμέλισε 7 σκυλιά.

Ο Brown επικαλέστηκε εθισμό στα ναρκωτικά, για να δικαιολογήσει τις αποτρόπαιες πράξεις του. Ωστόσο, οι ένορκοι δε πείστηκαν και το δικαστήριο τον καταδίκασε με την υψηλότερη δυνατή ποινή: 28 έτη φυλάκισης και δικαίωμα αναστολής μετά από 11 έτη.

tspg

Η αστυνομία, είχε εντοπίσει τον Brown σε δωμάτιο μοτέλ στη περιοχή του Reno στη Nevada, που το είχε μετατρέψει σε σφαγείο. Μάλιστα, κινηματογράφησε τα κατορθώματά του. Η αστυνομία, είχε εντοπίσει, μεταξύ άλλων, 4 κεφάλια σκύλων, στο ψυγείο του δράστη. Ο Brown, έβρισκε κουτάβια μέσω αγγελιών στο ίντερνετ. Στη δίκη, κατέθεσαν ορισμένοι από αυτούς τους ανυποψίαστους πολίτες, που εξαπατήθηκαν για να του δώσουν τους σκύλους, νομίζοντας ότι είναι φιλόζωος. Ο δικαστής Elliot Sattler που είδε τα βίντεο, δήλωσε σοκαρισμένος από όσα παρακολούθησε.

Στη Νεβάδα, οι νόμοι για τη προστασία των ζώων είναι ιδιαιτέρως αυστηροί. Όλα οφείλονται στο περίφημο νόμο Κούνεϊ (Cooney’s law), που μπήκε σε ισχύ το 2011, όπως αναέρει  terranovaincognita. Η ποινή που επέβαλλε ο δικαστής Sattler, είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ επιβληθεί στα δικαστικά χρονικά των ΗΠΑ, για παρόμοια υπόθεση.

Διαβάστε ακόμα: To FBI κατατάσσει πλέον την κακοποίηση ζώων στα κακουργήματα