Κωνσταντέλλος: Καταγγείλτε στο 100 τους εφήβους που μπαίνουν σε παιδικές χαρές

Κωνσταντέλλος: Καταγγείλτε στο 100 τους εφήβους που μπαίνουν σε παιδικές χαρές

Άλλη μια μνημειώδη ανακοίνωση αποποίησης των ευθυνών της για την κατάσταση του δημοτικού εξοπλισμού εξέδωσε η διοίκηση Κωνσταντέλλου.

Αφορμή αυτή τη φορά ήταν οι αναγκαίες επισκευές που απαιτούνται στην παιδική χαρά της θέσης Αλώνι στη Βάρη και οι οποίες κατά τη δημοτική αρχή οφείλονται σε “βανδαλισμούς που προξένησαν ομάδες νεαρών που κάνουν κακή χρήση των οργάνων τα οποία έχουν σχεδιαστεί για παιδιά έως 14 ετών ενώ οι ίδιοι είναι αρκετά μεγαλύτεροι”.

Η ανακοίνωση παρατηρεί σε εισαγγελικό ύφος ότι “η πρόκληση ζημιών σε δημόσια περιουσία διώκεται ποινικά” και καλεί τους κατοίκους της περιοχής “να καλέσουν απευθείας το 100”, σε περίπτωση που δουν μεγάλα παιδιά, τα παιδιά της γειτονιάς δηλαδή, να χρησιμοποιούν λάθος τα όργανα.

Πάντως, οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανακοίνωση και υποτίθεται ότι αποδεικνύουν τους βανδαλισμούς, δεν είναι σαφές τι ακριβώς δείχνουν και ποιοι ήταν οι ποινικά κολάσιμοι βανδαλισμοί.

Γεγονός είναι ότι οι παιδικές χαρές διαχρονικά χρησιμοποιούνται από όλες τις ηλικίες παιδιών, από βρέφη ως τις μετεφηβικές ηλικίες, χωρίς ποτέ να έχουν αναφερθεί βανδαλισμοί ή καταστροφές.

Μόνο η διοίκηση Κωνσταντέλλου ανακάλυψε κάποιον “εσωτερικό εχθρό” στις παρέες των νέων και μόνο οι σημερινές παιδικές χαρές του Δήμου δείχνουν τόσο μικρή αντοχή στη χρήση.

Ίσως η λύση του προβλήματος δεν βρίσκεται στην αστυνομική καταστολή μιας παρέας νέων που χρησιμοποιεί ένα δημόσιο χώρο, αλλά στην αλλαγή των προδιαγραφών της παιδικής χαράς.

Παραθέτουμε όλη την ανακοίνωση του Δήμου:

“Για δεύτερη φορά μέσα σε δεκαπέντε μέρες χρειάζεται να γίνει επισκευή στη νέα παιδική χαρά στο Αλώνι της Βάρης, η οποία παραδόθηκε πρόσφατα και αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες γονείς και παιδιά σε καθημερινή βάση.

Οι ζημιές έχουν προκληθεί, σύμφωνα με μαρτυρίες, από βανδαλισμούς που προξένησαν ομάδες νεαρών που κάνουν κακή χρήση των οργάνων τα οποία έχουν σχεδιαστεί για παιδιά έως 14 ετών ενώ οι ίδιοι είναι αρκετά μεγαλύτεροι.

Ο Δήμος καλεί όλους τους κατοίκους της περιοχής να διαφυλάξουν τη Δημοτική Περιουσία και να κάνουν σωστή χρήση των παιδικών χαρών. Επίσης παρακαλούνται όσοι παρατηρούν συμπεριφορές που προκαλούν ζημιά στις εγκαταστάσεις, να το καταγγείλουν στο Δήμο στο τηλέφωνο 15888 ή να καλέσουν απευθείας το 100, καθώς η πρόκληση ζημιών σε δημόσια περιουσία διώκεται ποινικά.

Σε ότι αφορά τη ζημιά που προκλήθηκε, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα την αποκαταστήσει εντός της επόμενης εβδομάδας”.

Δείτε ακόμα:

Τα …ατίθασα παιδιά της Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης