Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Άλλα συζήτησε η Ιερά Σύνοδος για το Ασκληπιείο, άλλα ανακοινώθηκαν

Καταγγελία που αν ευσταθεί, τότε τροποποιεί σημαντικά την κατάσταση σχετικά με τη στάση της Ιεραρχίας απέναντι στο Ασκληπιείο δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα εκκλησιαστικής ειδησεογραφίας orthodoxia.info.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Ανδρέα Λουδάρου, τουλάχιστον δύο μέλη της Ιεράς Συνόδου δηλώνουν ότι το περιεχόμενο της συζήτησης που έγινε κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής 26 Ιουνίου για το Ασκληπιείο, τις διεκδικήσεις της Εκκλησίας και τη στάση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, δεν έχει σχέση με το ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος αναφέρει στην ιστοσελίδα:

“Το κείμενο το οποίο δημοσιεύθηκε δεν ανταποκρίνεται ούτε απηχεί το περιεχόμενο του κειμένου που ενέκρινε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει για το ακίνητο του Ασκληπιείου Βούλας”. Ο επίσκοπος όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, “έντονα προβληματισμένος για το συμβάν, αναρωτιέται πώς έγινε αυτή η αλλαγή και από ποιον, εν αγνοία των μελών της Συνόδου που ήδη είχαν εγκρίνει άλλο κείμενο”.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα και “έτερο μέλος της ΔΙΣ που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του επιβεβαίωσε πως πράγματι το κείμενο που διαβάστηκε και εγκρίθηκε από το σώμα των Ιεραρχών είναι διαφορετικό, σημειώνοντας μάλιστα πως ουδεμία από τις φράσεις που αναφέρονται στο εκδοθέν δελτίο Τύπου δεν αναφέρθηκε κατά την συνεδρίαση της ΔΙΣ”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας