Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Ομόθυμη καταγγελία της πρωτοφανούς διαπόμπευσης υπαλλήλου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλλουν αναληθή δημοσιεύματα που στοχοποίησαν εργαζόμενο

Με ομόφωνη απόφασή του την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης υιοθέτησε ψήφισμα συμπαράστασης στους υπαλλήλους του Δήμου καταδικάζοντας “πρακτικές στοχοποίησης”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Είχε προηγηθεί ανάγνωση ανακοίνωσης του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από το προεδρείο που έκανε λόγο για “αναληθή και συκοφαντικά δημοσιεύματα” που “σπιλώνουν εργαζομένους χωρίς να διερευνήσουν τα πραγματικά στοιχεία”.

Τι είχε προηγηθεί;

Τα όρια της ευπρέπειας και της πολιτικής αξιοπρέπειας έχουν ξεπεραστεί προ πολλού στον αγώνα που κάνει η “εξωκοινοβουλευτική” αντιπολίτευση της δημοτικής αρχής των 3Β στο Facebook. Ωστόσο, η πρόσφατη στοχοποίηση και διαπόμπευση υπαλλήλου με δημοσιοποίηση φωτογραφιών, εκτόξευση κατηγοριών ότι διαπράττει παρανομίες και κλήση (διά του πληκτρολογίου) του εισαγγελέα να επέμβει με συλλήψεις ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Μια υποτίθεται αποκαλυπτική ανάρτηση σε τοπική ομάδα του Facebook, κατήγγειλε μια κοπή δέντρων ως “παράνομη”. Στο κρεσέντο του σχολιασμού αναρτήθηκε φωτογραφία που απεικόνιζε πρόσωπο το οποίο αργότερα ταυτοποιήθηκε από την ίδια ομάδα σχολιαστών ως υπάλληλος του Δήμου, ο οποίος κατά τα καταγγελλόμενα παρανόμως βρισκόταν στο χώρο διότι εργαζόταν ιδιωτικά.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν ήταν αλήθεια. Η κοπή των δέντρων είχε όλες τις απαραίτητες άδειες, η δε παρουσία του υπαλλήλου εκεί ήταν εκτός υπηρεσίας και για προσωπικό όχι επαγγελματικό λόγο. Άλλωστε, η εργασία δημοτικού υπαλλήλου εκτός του ωραρίου του και κατόπιν άδειας από τη δημοτική αρχή είναι κάτι συνηθισμένο και απολύτως νόμιμο.

Παρά τις εξηγήσεις που έλαβαν οι καταγγέλλοντες από τον πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου, ουδέποτε αναθεώρησαν ή έσβησαν τις αναληθείς τους αναρτήσεις και σχόλια. Κατόπιν αυτών, ο Σύλλογος με έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του προέβη στην εξής ανακοίνωση:

Με αφορμή αναληθή και συκοφαντικά δημοσιεύματα σε τοπικό φόρουμ, που αφορούν εργαζόμενο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για δήθεν παράνομη απασχόλησή του σε ιδιωτικό έργο, το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην έκτακτη συνεδρίαση της 18.01.2021 ομόφωνα καταδικάζει και προειδοποιεί όσους με δόλο ή ακούσια χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σπιλώνουν εργαζόμενους χωρίς να διερευνήσουν τα πραγματικά στοιχεία, θα έρθουν αντιμέτωποι με το μοναδικό μέσο που έχουμε για να προστατεύσουμε το κύρος των συναδέλφων. Την προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση αναγνώστηκε στην αρχή της συνεδρίασης και κατόπιν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Πασακυριάκος κατέθεσε πρόταση το Δημοτικό Συμβούλιο να υιοθετήσει ψήφισμα συμπαράστασης προς τους υπαλλήλους. Μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των παρατάξεων, το ψήφισμα που εκδόθηκε και υιοθετήθηκε ομόφωνα είναι το ακόλουθο:

Με αφορμή την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με την οποία καταδικάζει όσους με δόλο ή ακούσια χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σπιλώνουν εργαζόμενους, το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης:

Εκφράζει τη στήριξη και τη συμπαράστασή του στο σύνολο των εργαζομένων του δήμου, οι οποίοι με πενιχρούς μισθούς και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθούν να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, προσφέροντας με την εργασία τους στους δημότες και τους κατοίκους, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καταδικάζει πρακτικές στοχοποίησης εργαζομένων του δήμου από όπου κι αν προέρχονται.

Καλούμε όσους μετέρχονται αυτών των μεθόδων και πρακτικών να απέχουν από αυτές στο μέλλον, άλλως πως θα βρουν απέναντι τους σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο.

“Επειδή είναι υπάλληλος, τον κρέμασαν στα μανταλάκια. Δεν πρέπει να γίνεται κανείς σάκος του μποξ λόγω της ιδιότητάς του. Δεν μπορούν οι άνθρωποι αυτοί να χρησιμοποιούν τέτοια μέσα, να σπιλώνουν συνειδήσεις για να φτιάξουν το αφήγημά τους”, είπε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και πρόσθεσε: “Είναι οι ίδιοι που επιτίθενται κάθε μέρα στους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πρασίνου. Είναι απάνθρωπο να θίγεται η επιστημονική κατάρτιση και η προσωπικότητα των εργαζομένων, αυτό πρέπει να σταματήσει”.

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement